Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal cu droguri în lumea sportului românesc. Dezvăluirile unui greu al tenisului alertează autoritățiile

Scandal cu droguri în lumea sportului românesc. Dezvăluirile unui greu al tenisului alertează autoritățiile
Scandalul dintre Ilie Năstase, fostul mare tenismen, și Ciprian Marica, fostul atacant al Naționale de fotbal, a ajuns în instanță. Finul și nașul sunt la cuțite, iar la mijloc sunt bani foarte mulți, dar și droguri.

Scandalul în lumea sportului românesc a izbucnit acum câteva luni, după ce fostul fotbalist l-a scos pe fostul jucător de tenis din Fundația „Ilie Năstase” care administrează Baza Voința. Neînțelegerile au izbucnit de la bani, după ce Marica a construit în cadrul complexului sportiv, trei terenuri sintetice de fotbal. La un moment dat părea că finul și nașul s-au împăcat. Așa cum știți, Marica e nașul de cununie al lui Năstase. Între timp, Ilie Năstase îl acuză pe Ciprian Marica de fals în acte și va merge mai departe cu procesul.

Terenurile administrate de către Fundația „Ilie Năstase” au fost atribuite fostului mare sportiv prin două decizii de Guvern, semnate de către foștii prim-miniștri Radu Vasile și, ulterior, Călin Popescu Tăriceanu. Pe piața imobiliară aceste terenuri ar valora aproximativ 50.000.000 de euro.

Explicațiile lui Ilie Năstase

„E prima oară de când a izbucnit acest scandal în care eu am actele oficiale, ce a depus Ciprian cu tatăl și unchiul la judecătorie. La prima instanță s-a anulat, ei au cerut să fie membri fondatori ai acestei fundații și nu există. În fundația mea, membrii fondatori ies din fundație numai când mor. El ce a făcut?

După ce a fost refuzat, a făcut o ședință, eu nu am fost prezent, că el menționează că eu am fost prezent și ceilalți doi membri fondatori ai mei, dintre care unul e în America și el a spus că noi am fost acolo și am decis ca el să nu mai fie membru fondator, ci doar simplu membru. El ce a făcut? A luat ce i-a dat răspuns judecătoarea și a folosit aceleași acte din 6 iulie.

Și au fost depuse pe 9 septembrie actele pentru a doua oara. Și doamna judecător Pătrașcu Laura Vasilica i-a acceptat și acolo în cererea lui e un scris al datei care e șters cu fake paste și a trecut cu pixul data. E un fals. Și al doilea fals e că eu la cererea de retragere din fundație, eu nu am semnat așa ceva. Deci el a făcut niște cereri de adeziune ale lui, tatălui și unchiului, uitați cum sunt scrise”, a explicat Ilie Năstase, în exclusivitate pentru ProSport.

Ilie Năstase i-a făcut plângere penală lui Ciprian Marica

Fostul mare tenismen i-a făcut plângere penală împotriva lui Ciprian Marica. Aceasta a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. În aceasta, Năstase explică modul în care i s-a furat fundația. A prezentat și documente.

„Omul ăsta nu e un om, l-am băgat aici cu un contract la terenul de fotbal și am ajuns să-mi fure fundația și tot terenul. Cum e posibil? Cu acte false. Asistență și reprezentare neloială, fals în înscrisuri oficiale, înșelăciune, uz de fals. Ăsta e dosărelul nostru și trebuie să răspundă tovarășul Marica.

A început ușor-ușor și s-a băgat pe lângă mine, a ajuns să-mi fie și naș, sunt și nași falși, băiatul e un hoțoman, un escroc, care m-a escrocat pe mine și probabil o să facă și cu alții cu alte contracte. Nu îi e teamă, dar dacă nu se întâmplă nimic, eu vin aici cu buldozerul și intru și dărâm tot”, a mai spus Ilie Năstase, conform sursei citate.

Ioana Năstase, implicată și ea: e urmărită

Ilie Năstase susține că Ciprian Marica și tatăl lui o urmăresc pe soția sa, Ioana Năstase. Totul ar face parte din încercarea de a-i spiona, pentru a avea informații în proces.

„Păcat că are doi copilași frumoși, păcat, o să facă pușcărie, eu așa văd. Să ies din fundație. Cum pot să fac eu așa ceva? Să-mi dau eu fundația la altcineva? Trebuie să fii orb. Aaa, poate mi-a băgat ceva în băutura, că mă duceam cu el la băutura. Se poate. Și mă suna și mă intreba azi: «Ești bine?», mâine: «Ești bine?». Și pe soție o întreba când divorțeaza. Ce sunt astea?”, a mai declarat Ilie Năstase, pentru ProSport.

Sursa foto: Instagram, Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre