Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal fără precedent între doi colegi ai lui Petrică Mâțu Stoian. S-a deschis proces

Scandal fără precedent între doi colegi ai lui Petrică Mâțu Stoian. S-a deschis proces
Un nou scandal zguduie muzica populară. De data asta nu s-a lăsat doar cu jigniri, ci s-a ajuns la proces. Cel care a apelat la ajutorul oamenilor legii a fost cel mai bun prieten al lui Petrică Mâțu Stoian.

Niculina Stoican s-a trezit cu un proces pe care i l-a intentat Constantin Enceanu, prieten de suflet cu Petrică Mâțu Stoian. Ce au de împărțit cei doi cântăreți de muzică populară.

Deși sunt colegi de scenă dar și de ansamblu, s-au încins spiritele între Niculina Stoican și Constantin Enceanu, cel mai bun prieten al regretatului Petrică Mâțu Stoian. Enceanu s-a supărat că de 18 ani nu a fost promovat în funcție, deși spune că face parte din elita artiștilor și a deschis proces la Tribunalul Dolj.

Suma pe care Enceanu ar putea să primească, e substanțială

Constantin Enceanu vrea să îi  fie recunoscute meritele profesionale și vrea să-și recupereze banii care i-ar fi primit dacă ar fi fost avansat potrivit Codului Muncii la gradul profesional 1A. Care înseamnă cel mai înalt grad pe care cântărețul l-ar fi putut obține. Dacă instanța îi va dreptate, iar Ansamblul Maria Tănase unde Niculina Stoican este manager îl va pune în drepturi, atunci suma pe care Enceanu o va primi este una substanțială.

Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian și Constantin Enceanu, când făceau un trio formidabil

“Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul”

Pe de altă parte, Constantin Enceanu spune că alți artiști ai ansamblului au fost avansați, deși nu se compară cu el din nici un punct de vedere. Drept urmare, cântărețul solicită plata diferențelor salariale din perioada 2018-2020. „Așteptăm decizia instanței.

Eu de 18 ani nu am mai fost avansat, pe ultima treaptă. Nu e vorba de bani, ci de a-mi recunoaște meritul meu. Fără lipsă de modestie, mă consider unul dintre cei mai buni artiști de muzică populară din țară. Alții nu sunt, poate, de valoarea mea, dar au fost promovați”, a spus Constantin Enceanu potrivit Cancan.

Ce spune Niculina Stoican

Niculina Stoican a fost extrem de diplomată și a mărturisit că nici un comentariu nu-și are rostul în asemenea situație. “Dacă el a ales această cale, ce să mai spun? Aștept decizia instanței”, a spus artista pentru Fanatik. Niculina Stoican se află în proces și cu Olguța Berbec, care a acuzat-o că i-ar fi furat piese.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre