Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandalul dintre Alin Oprea şi Tavi Colen reîncepe! Povestea cu starețul schimbă tot

Scandalul dintre Alin Oprea şi Tavi Colen reîncepe! Povestea cu starețul schimbă tot
Ani buni, Alin Oprea a preferat să tacă și să-și vadă de viață, dar adevărul a ieșit acum la lumină. În timp ce Tavi Colen susține că numele trupei „Talisman” îi aparține, fostul coleg și prieten spune o poveste credibilă.

După mulți ani în care a ales tăcerea, Alin Oprea își spune povestea. Artistul le-a arătat românilor care este adevărul despre alegerea numelui trupei „Talisman”.

„Gândul ei când m-a conceput a fost să-i aduc alinare la bătrânețe, ceea ce și fac”

În copilărie mama i-a spus Alin, dar artistul a crezut totdeauna că este ceva provizoriu. Nu se gândea că atunci când va crește mare, cineva îl va striga pe stradă „domnul Alin”. A mizat că oamenii i se vor adresa cu Adrian, nume ales la dorința bunicii sale, între nepot și aceasta fiind o relație specială.

Dacă despre cei care poartă numele Adrian se spune că sunt severi și au gustul puterii, persoanele care se numesc Alin sugerează milostenie și ajutor. „Am fost mândru de acest nume atunci când am înțeles de ce mi l-a dat mama. Eu m-am născut fără tată, am fost crescut doar cu mama și am fost copilul ei în a doua parte a vieții. Gândul ei când m-a conceput a fost să-i aduc alinare la bătrânețe, ceea ce și fac”, i-a mărturisit Alin Oprea lui Denise Rifai.

„Acesta este talismanul tău, ți-l dăruiesc”

Alin Oprea a înființat trupa Talisman în anul 1994, iar în 1996 i s-a alăturat și Tavi Colen, la propunerea lui Alin. Acesta a mărturisit că numele Talisman provine din două evenimente importante din viața sa. Primul a avut loc după ce profesorul său de vioară din copilărie care l-a învățat tot ce a știut, l-a trimis la liceul din Cluj.

„Mi-a făcut cadou propria vioară, spunând: Acesta este talismanul tău, ți-l dăruiesc. Mi-a purtat mie noroc toată viața, acum să-ți poarte ție. Du-te, împlinește-ți destinul și nu uita de unde ai plecat. A fost prima dată când am auzit cuvântul talisman și el mi-a dăruit propria vioară”, a spus artistul cu ochii în lacrimi.

„Eram tânăr, frumos, deștept, dar nu-mi găseam drumul în viață”

Alin Oprea i-a arătat lui Denise Rifai crucea pe care a primit-o în 1992 de la starețul mănăstirii Putna

Al doilea moment legat de cuvântul talisman pe care Alin Oprea nu îl poate uita s-a petrecut la Mănăstirea Putna în anul 1992. „Cu totul întâmplător, dacă există întâmplare, m-am întâlnit chiar cu starețul din acea vreme. M-a întrebat ce e cu mine acolo și i-am răspuns că am venit să caut niște răspunsuri. Eram tânăr, frumos, deștept, la Facultatea de Drept, cântam la toate instrumentele, cântam cu vocea și, totuși, nu-mi găseam drumul în viață.

Nici pe plan personal, nici pe plan profesional. În acel moment, el a deschis sufletul și mi-a făcut cadou această cruce pe care v-o arăt acum, pentru că o port cu mine cu sfințenie ori de câte ori plec de acasă. Și a spus: Roagă-te, pune mâna pe ea, dar nu te ruga pentru dorințele tale, roagă-te să-ți dea Dumnezeu ceea ce ai nevoie în această viață pentru a-ți împlini destinul.

Roagă-te, dar nu te ruga pentru bunuri materiale, ci pentru bunuri de ordin spiritual. Și roagă-te, dar nu pentru a dobândi, ci pentru a dărui”, s-a destăinuit cântărețul.

„A fost ideea mea”

Tavi Colen spune că nu-l va ierta niciodată pe Alin Oprea

La polul opus, Tavi Colen, care va fi invitatul lui Denise Rifai la Kanal D, a mărturisit că formația Talisman a fost „validarea mea ca artist” și susține că el a dat numele trupei. „A fost ideea mea, înseamnă și foarte mult noroc”, susține Colen. Deși au trecut ani mulți de când cei doi colegi s-au despărțit, Tavi Colen a menționat că nu-l poate ierta pe Alin Oprea niciodată.

„Pentru că într-o dimineață am constatat că el mi-a luat aproape toată viața mea, ca artist. Pe un om care gândește atât de pervers, nu ai cum să-l uiți, nu ai cum să-l ierți”, a spus Tavi Colen. În timp ce Alin Oprea rupe scenele cu trupa „Talisman”, Tavi Colen se descurcă pe cont propriu. Și face bani și din porumbeii pe care-i crește.

„Porumbeii care merg la curse se pot băga la bursa de pariuri. (…) Important e pe câtă fericire stai, pe câtă liniște stai. Bani, îi face toată lumea”, a povestit cântărețul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre