Credeți sau nu în superstiții? Românii și nu numai, există talismane norocoase despre care se spune că au puteri miraculoase. Iată despre ce este vorba.
Potcoavele norocoase și sfântul Dunstan
Potrivit unei vechi legende, potcoavele sunt norocoase pentru că sunt făcute din fier. Zânele răutăcioase nu suportau atingerea fierului, așa că se fereau de casele care aveau potcoave pe ele. O altă legendă atribuie potcoavele norocoase Sfântului Dunstan. Potrivit acesteia, diavolul i-a poruncit lui Dunstan, care era fierar, să îi potcovească calul.
În schimb, Dunstan a bătut în cuie o potcoavă de cal în piciorul diavolului. El a fost de acord să o îndepărteze și să ușureze durerea diavolului doar atunci când a primit garanția că diavolul va sta departe de orice casă cu o potcoavă pe ușă. De atunci, potcoavele sunt un simbol norocos, dar trebuie să vă asigurați că vârfurile sunt îndreptate cu fața în sus, astfel încât potcoava să se umple de noroc.
Zarurile norocoase
Multe jocuri au ca elemente principale zarurile, așa că nu este de mirare că acestea au devenit un simbol al norocului. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că, spre deosebire de multe dintre talismane norocoase, au apărut și zarurile pufoase. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, piloții de vânătoare care zburau în misiuni purtau cu ei talismane norocoase în speranța că se vor întoarce sănătoși acasă.
Cunoscând această tradiție, firma Deccofelt Corp a început să comercializeze zaruri pufoase pentru a le agăța pe oglinzile retrovizoare ale mașinilor în 1959 și astfel s-a născut o modă. Zarurile norocoase au un farmec retro amuzant și dacă se inscripționează pe tricouri sau puteți achiziționa autocolate pe care să le puneți pe laptop, telefon mobil sau alte obiecte.
Și gărgărițele aduc noroc
Unele culturi spun că, dacă o gărgăriță aterizează pe o persoană și nu o îndepărtează, norocul îi va surâde. Alții spun că sunt un semn de dragoste iminentă. De exemplu, dacă un bărbat și o femeie văd o gărgăriță în același timp, se vor îndrăgosti. În Belgia, o gărgăriță care se târăște pe mâna unei domnișoare era un semn că aceasta se va căsători în curând. Și acesta nu este singurul mod în care gărgărițele aduc noroc. Fermierii credeau că un număr mare de gărgărițe în primăvară era un semn prevestitor al unei recolte bune în acel an.
De aceea, nu e bine să o ucideți, pentru că aduce ghinion. Atunci când vă alegeți talismanul norocos, țineți cont de faptul că nu toate gărgărițele sunt create la fel în ceea ce privește norocul. Cu cât sunt de un roșu mai intens și cu cât au mai multe pete, cu atât veți fi mai norocoși! Câteva idei pentru talismane de buburuze includ crearea unui ghiveci drăguț cu buburuze pentru pervazul ferestrei și pictarea de pietre cu buburuze pentru birou.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook