Simona Ionescu / Redactor Șef

Scapă de aceste lucruri, dacă nu vrei să ai casa invadată de insecte

Scapă de aceste lucruri, dacă nu vrei să ai casa invadată de insecte
Indiferent de anotimp, dar în special în sezonul cald, multe insecte aleg să-şi facă loc în casa voastră, în căutare de hrană şi adăpost.

Puteți găsi insecte fie în lemn, fie în țesături sau plante și viața se poate transforma într-un chin. Iată ce trebuie să faci ca să uiți de aceste probleme.

Scapă de aceste lucruri, dacă nu vrei să ai casa invadată de insecte

Nu mai e nici o îndoială pentru nimeni. Insectele pot vă invadeze casa în orice anotimp. Unul dintre motive, spun specialiștii îl constituie întreținerea deficitară a locuinței și reparațiile întârziate. De aceea, vă sfătuiesc să aveți întotdeauna grija de casă, pentru a nu cheltui mai târziu mai mulți bani cu dezinsecția și problemele legate de daunele provocate de insecte.

Atenție la cutiile de carton

Dacă nu știați, există multe specii de gândaci și alte insecte care se hrănesc cu diferite cutii de carton. Acesta material este îmbibat rapid cu secrețiile lor și de aici până la o adevărată invazie, nu mai e decât un pas. Așadar, tot ce nu vă trebuie, aruncați la gunoi cât mai repede. Cele mai indicate rămân cutiile de plastic.

Sistemul de scurgere trebuie să funcționeze perfect

Cei mai mulți gândaci sunt văzuți în spațiile umede și calde, de aceea trebuie să fiți cu băgare de seamă ca sistemul de scurgere să funcționeze perfect. Și resturile alimentare sunt un alt motiv ca insectele să pătrundă în casă. De aceea, e foarte important să nu lăsați niciodată vasele nespălate peste noapte.

În plus, dezinfectați mereu blaturile și mesele, plitele și chiuvetele. Tot insectele sunt atrase de becurile cu lumină albă sau albăstruie, dar fug de lumina galbenă, roz, portocalie nu le captează atenţia la fel de mult. Concluzia? Cumpărați becuri care emit culori calde.

Nu lăsați pe masă legume sau fructe prea coapte

Și legumele și fructele stricate sau prea coapte atrag insectele. Aruncați-le sau puneți într-un vas închis. De asemenea, nu țineți pe masă lichide dulci sau fermentate și dacă a căzut vreo picătură pe masă, ștergeți urgent. Nu în ultimul rând și plantele neîngrijite pot fi magnet pentru insecte. Nu le udați prea mult și spălați mereu farfuriile de la ghivece, întrucât se creează umiditate și va fi locul propice de dezvoltare a insectelor.

Sursă foto: realitatea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre