Simona Ionescu / Redactor Șef

Scene îngrozitoare într-o școală din Anglia. O elevă a înjunghiat două profesoare și o colegă cu un cuțit

Scene îngrozitoare într-o școală din Anglia. O elevă a înjunghiat două profesoare și o colegă cu un cuțit
Oamenii din localitatea Ammanford din Carmarthenshire, Anglia, s-au alarmat în momentul în care au văzut că două elicoptere medicale au aterizat pe terenul școlii generale. Ceea ce au aflat după ce au ajuns la fața locului a creat panică.  La școala generală fusese anunțat „cod roșu” prin difuzoare.

Scene îngrozitoare s-au petrecut miercuri în școala Ysgol Dyffryn Aman (Aman Valley School). Poliția a intervenit de urgență și a arestat o adolescentă sub suspiciunea de tentativă de omor. Aceasta ar fi înjunghiat două profesoare și o elevă folosind un cuțit fluture. Imediat după atentat, școala a anunțat „cod roșu” în difuzoare, moment în care s-a declanșat panica. Daily Mail scrie că în timp ce poliția descindea, au fost văzuți  mai mulți elevi cum fugeau din școală și săreau îngroziți gardurile, pentru a se salva.

Școala Ysgol Dyffryn Aman (Aman Valley School) din localitatea Ammanford are 1800 de elevi. Cursurile au fost suspendate după ce adolescenta s-a lansat în atacul armat, pe terenul de joacă. Conducerea școlii le-a cerut imediat elevilor să se baricadeze în sălile de clasă și să-și țină capul plecat până la sosirea poliției.  De frică, unii elevi s-au ascuns în dulapuri unde le-au trimis mesaje părinților pentru a-i anunța ce se întâmplă în interiorul școlii lor.

O elevă a a înjunghiat două profesoare și o colegă

Un videoclip cu înjunghierea, surprins de un elev pe terenul de joacă al unității de învățământ, a fost postat ulterior pe rețelele de socializare. Acesta arată  momentul atacului și apoi scena în care un angajat bărbat al școlii reușește să o imobilizeze la pământ pe adolescenta înarmată cu un cuțit.

Sute de părinți au ajuns la porțile școlii după ce au aflat despre înjunghiere pe rețelele de socializare. Părinții s-au temut pentru viețile copiilor lor și au fost liniștiți cu greu de polițiști care le-au dat asigurări că atacul sângeros a fost comis de o singură elevă.

Conform primelor informații atacatoarea este o elevă în vârstă de 14 sau 15 ani. Aceasta a fost arestată sub suspiciunea de tentativă de omor, în urma a ceea ce poliția a numit o „înjunghiere multiplă”. Ea a fost dusă la poliție, încătușată, pentru interogatoriu. Ambii profesori înjunghiați de ea au fost transportați cu elicopterul la spital, după ce li s-a acordat primul ajutor de către șase paramedici. Una dintre profesoare a fost înjunghiată în gât, au mai relatat martorii oculari. De asemenea, eleva înjunghiată, a fost și ea transportată la spital, după ce a fost stabilizată de medici.

Sursa foto: Aman Valley School

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre