Vizitatorii din Westminster Abbey vor merge pe urmele regalității, odată cu crearea unui hol de intrare în valoare de 13 milioane de lire sterline, care va purta numele regelui Charles.
Vizitatorii vor călca pentru prima dată în locul unde au pus piciorul regii și reginele
Noua clădire va permite pentru prima dată publicului să folosească ușa Great West, urmând astfel să calce pe urmele regalităților și a VIP-urilor de-a lungul timpului. Aceștia vor fi direcționați acolo din partea de nord a abației, după ce vor trece prin noile facilități de ticketing și securitate. Iar intrarea „prestigioasă” îi va răsplăti cu o priveliște imediată asupra naosului.
Regele a aprobat planurile și este așteptat să asiste la începerea lucrărilor în cursul acestui an.
Construcția se va face doar din fonduri strânse
Abația insistă că nu vor fi implicați bani publici. Este vorba de o strângere de fonduri, așteptându-se contribuții din partea unor trusturi și fundații. Planurile au fost dezvăluite în 2019, dar au fost puse în așteptare în timpul pandemiei de coronavirus.
S-a decis acum să fie repornit proiectul și de data aceasta va fi construit pentru a-l onora pe monarh. Se așteaptă ca acesta să fie gata în 2026. Decanul de la Westminster, Very Rev Dr. David Hoyle, a dezvăluit decizia de a relua proiectul holului după ce a fost numit Cavaler Comandor al Ordinului Regal Victorian în cadrul unei învestiri la Windsor luna trecută.
„Avem planuri pe care regele le-a văzut”
„Am făcut arheologia, așa că situl este pregătit. Avem planuri pe care regele le-a văzut. Sperăm că am putea să îl construim în următorii doi-trei ani”, a spus acesta. Ptolemy Dean, arhitectul consultant al mănăstirii, despre care se spune că era unul dintre favoriții reginei, a proiectat holul cu un singur etaj în formă de L pentru a completa arhitectura gotică a clădirii. Acesta va avea 95 de metri lungime și 62 de metri lățime.
„Charles vrea ca noile clădiri să fie cât mai mici, anonime și invizibile posibil”
Dar principalul critic de arhitectură Tim Abrahams a declarat: „Charles vrea ca noile clădiri să fie cât mai mici, anonime și invizibile posibil, iar aceasta este cu siguranță cât se poate de mică, invizibilă și anonimă. El a contribuit la crearea unui mediu în care nici măcar nu încercăm să facem clădiri care să atragă atenția.
În schimb, vrem clădiri fade, iar aceasta este o clădire foarte fadă, care, pentru 13 milioane de lire sterline, reprezintă încă o oportunitate ratată”. Se așteaptă ca lucrările de renovare să aibă loc înainte de Crăciun, pe locul Marii Sacristii din secolul al XIII-lea, construită de Henric al III-lea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook