Simona Ionescu / Redactor Șef

Școlile nu vor mai fi închise. Pragul de 6 la mie rata de infectare a fost desființat

Școlile nu vor mai fi închise. Pragul de 6 la mie rata de infectare a fost desființat
Sunt și acum școli închise în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Astăzi, 29 septembrie, acest prag a fost desființat  ceea ce înseamnă că elevii vor veni în continuare la cursuri.

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie, rata de infectare, a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase. Anunțul a fost făcut de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Școlile nu vor mai fi închise. Pragul de 6 la mie rata de infectare a fost desființat

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a făcut un anunț important azi, 29 septembrie.  Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Însă, această decizie urmează să fie aprobată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Apoi, în ședință de Guvern va urma aprobarea prin hotărâre de Guvern a acelei decizii. În felul acesta, se vor modifica regulile actuale printr-un nou ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

 Ce a spus ministrul educației

Sorin Cîmpeanu susține că a fost adoptată o decizie prin care să fie luate măsuri suplimentare pentru „amplificarea testării in scoli”.

„Referitor la scenariile de functionare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competente medicale/epidemiologice).

Decuplarea scenariilor de funcționare a scolilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școala, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, in vederea respectării stricte a regulilor de protectie sanitară în școli.

Adoptarea de măsuri suplimentare avand ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitari către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de saliva, cu rol de screening. După aceasta primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniștrilor educatiei si sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanța cu hotărârile adoptate.

Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii modului de funcționare al școlilor începând cu ziua de luni, 4 oct. 2021”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre