Agenția pentru administrarea terenurilor din Utah a anunțat, într-o postare pe Facebook, că misteriosul monolit a dispărut vineri noapte din zona în care fusese descoperit cu 10 zile în urmă. „Am primit informații sigure că structura instalată ilegal, denumită «monolit», a dispărut de pe spațiul public. Agenția noastră nu a îndepărtat structura, ea fiind considerată proprietate privată”, au anunțat autoritățile pe Facebook.
Bizarul obiect, o prismă triunghiulară, metalică înaltă de peste trei metri, a fost descoperit în 18 noiembrie de ofițeri ai Departamentului pentru Siguranță Aeriană din Utah, din elicopter. „Unul dintre biologii de la bord l-a văzut și s-a întâmplat să zburăm direct pe deasupra lui”, a declarat pilotul Bret Hutchings pentru postul local KSL. „Mi-a zis «întoarce, întoarce». L-am întrebat ce este și a răspuns că este ceva la sol și trebuie să mergem să vedem ce este”.
Utah officers, on a routine helicopter flyover stumbled upon a mysterious, shiny, metal monolith in the middle of the desert — leaving everyone baffled…
“Who would do this?” pic.twitter.com/G3MJahE4LN
— Rex Chapman🏇🏼 (@RexChapman) November 24, 2020
În mijlocul deșertului printre stânci, se afla monolitul metalic lucios, înfipt în pământ. Biologii au estimat că ar avea între 3 și 4 metri înălțime. Acesta, au explicat biologii, arăta exact ca și cum ar fi fost montat acolo. Originea lui a rămas o necunoscută, cel puțin oficial. Departamentul de Siguranță publică din Utah a transmis, printr-un comunicat, că instalarea unor astfel de structuri sau obiecte de artă fără autorizație, pe spațiu public, este ilegal „indiferent de planeta de pe care proveniți”.
Monolit cu „desene” într-o zonă importantă pentru daci
Apoi monolitul a dispărut de la locul lui, la fel de misterios cum a și apărut. În zonă nu a fost semnalată nicio mișcare. Interesant este că, doar cu 24 de ore înainte de a fi semnalată dispariția monolitului din deșertul din Utah, un obiect similar a „aterizat” în România.
Așa cum Rețete și vedete a relatat, un obiect similar a fost fotografiat în România, lângă ruinele dacice Petrodava, Piatra Neamț. Blocul de metal, înalt de 3 metri și jumătate a fost reperat joi dimineață pe platoul Bâtca Doamnei. Dacă monolitul din America era perfect lucios și fără „modele”, cel de la Piatra Neamț prezenta diverse desene în formă de spirale, a spus unul dintre martori, citat de Antena 3.
S-a cerut părerea specialiștilor
Nimeni nu știe momentan ce însemnătate au desenele, sau ce caută blocul imens de metal acolo. Cert e însă că blocul are una dintre cele trei fețe îndreptată către muntele Ceahlău, munte considerat sacru de către daci, și că, asemeni monolitului din Utah și acesta arată a fi „plantat” în pământ și nu se prezintă ca fiind ceva „căzut” acolo la întâmplare.
„Structura din metal are o înălțime de aproximativ patru metri, este confecționată dintr-un metal lucios, are secțiune triunghiulară, iar una dintre fețe este îndreptată spre Muntele Ceahlău, muntele sfânt al românilor după cum mai este cunoscut.
Acest monolit seamănă izbitor și la formă și la dimensiune cu cel descoperit zilele trecute în deșertul american din Utah, de niște lucrători de la o agenție pentru siguranța publică. S-au făcut fotografii și o filmare cu structura, iar acum se așteaptă părerile specialiștilor”, a declarat unul dintre martorii care au văzut obiectul straniu.
Monolitele lui Kubrick și McCracken
Monolitele strălucitoare amintesc de monolitul paralelipipedică de origine extraterestră din capodopera lui Stanley Kubrick, „2001: O odisee spațială”.
Nu în ultimul rând, e remarcabilă asemănarea obiectului misterios cu operele avangardiste ale lui John McCracken, sculptor american care a locuit un timp în statul New Mexico, învecinat cu Utah. Artistul a decedat în 2011.
Sursa foto: Twitter, Instagram, Ziarpiatraneamt.ro
Exclusiv. Bianca Drăgușanu s-a înfuriat și intră în război. Cine-i sunt aliații cu care îl amenință pe Bodi
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook