Simona Ionescu / Redactor Șef

Se complică lucrurile pe platourile filmului lui Alec Baldwin. Cine a împușcat-o de fapt pe Halyna Hutchins

Se complică lucrurile pe platourile filmului lui Alec Baldwin. Cine a împușcat-o de fapt pe Halyna Hutchins
Pe 21 octombrie, pe platourile de filmare ale westernului „Rust”, produs de Alec Baldwin, care avea și rolul principal, a avut loc o tragedie. Protagonistul a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins, și l-a rănit pe regizor.

Dar se pare că lucrurile nu stau deloc așa, iar adevărul iese la iveală la mult peste o lună de la incident: se complică teribil lucrurile în tragedia de pe platourile de filmare ale filmului lui Alec Baldwin. Acesta spune că nu el a fost cel care a apăsat trăgaciul armei care a împușcat-o fatal pe Halyna Hutchins.

Cunoscutul actor susține într-un interviu TV care urmează să fie difuzat că el nu a apăsat pe trăgaciul pistolului care a tras un glonț real și a ucis-o pe directoarea de imagine a westernului, Halyna Hutchins, pe platoul de filmare a filmului „Rust”, potrivit unui extras publicat miercuri, scrie Reuters și Daily Mail.

Alec Baldwin spune că nu a apăsat trăgaciul

Baldwin, care avea în mână pistolul, în timpul unei repetiții, când s-a descărcat, vorbește într-un interviu despre accidentul fatal din 21 octombrie din New Mexico.

„Ei bine, trăgaciul nu a fost apăsat. Eu nu am apăsat pe trăgaci”, i-a spus actorul jurnalistului George Stephanopoulos, de la ABC, conform extrasului interviului care urmează să fie difuzat joi, 2 decembrie. Asta înseamnă că altcineva din cei care se aflau pe platoul la momentul respectiv, a înscenat atent totul.

„Deci nu ai apăsat deloc pe trăgaci?”, l-a întrebat Stephanopoulos pe Baldwin. „Nu, nu, nu. N-aș îndrepta niciodată o armă către nimeni și nu aș apăsa un trăgaci. Niciodată”, a răspuns Baldwin.

Departamentul șerifului din Santa Fe a declarat miercuri că nu comenteaz declarația lui Baldwin. Nu se știe dacă autoritățile urmăresc un scenariu de descărcare accidentală a armei. Care, oricum, nu avea voie să fie încărcată cu muniție reală.

Ce au descoperit polițiștii în legătură cu gloanțele reale

Până acum, nu au fost depuse acuzații penale. Anchetatorii investighează modul prin care  gloanțe reale, letale, au ajuns pe platou și, mai mult decât atât, au ajuns să fie folosite în armele de recuzită.

Documentele instanței publicate miercuri au arătat că s-au găsit dovezi între actele filmului „Rust” care dovedește prezența unei cantități de muniție reală pentru un revolver similar celui folosit de Baldwin. Acestea s-au găsit  în timpul unei percheziții ce a avut loc săptămâna aceasta la sediul unui furnizor de recuzită și arme de recuzită din Alburquerque.

Furnizorul, Seth Kenny, a declarat anterior poliției că crede că gloanțele reale găsite pe platou ar fi putut fi „muniție reîncărcată” pe care o achiziționase anterior de la un prieten. Muniția reîncărcată este alcătuită din componente reciclate, inclusiv gloanțe.

Alec Baldwin, dat în judecată

Pe de altă parte, electricianul-șef de pe platoul de filmare al westernului „Rust” i-a acționat în instanță pe actorul Alec Baldwin și pe alți membri cheie ai echipei de producție în urma împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins de luna trecută. Serge Svetnoy susține că glonțul care a ucis-o pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza pe platoul de filmare „l-a ratat la limită”. Pe de altă parte, în plângerea depusă, acesta susține că scenariul nu presupunea vreun foc de armă în scena respectivă.

Amintim că pe 21 octombrie, Baldwin a împușcat-o mortal pe Hutchins și l-a rănit pe Souza după ce a tras cu un revolver Colt în timp ce exersa o scenă pentru filmul western în care juca. Arma trebuia să fie încărcată cu gloanțe oarbe dar unul real a ajuns cumva în revolver și era pe țeavă.  De atunci, autoritățile din Santa Fe cercetează incidentul. Detectivii au găsit mai multe gloanțe reale într-o borsetă de pe platoul de filmare. O informație nou apărută și publicată de Daily Mail, spune că, atunci când s-a lucrat în locație la un film anterior, un armurier ar fi adus pe platou gloanțe adevărate cu care s-au antrenat actorii pe un poligon din apropiere.

Baldwin a dezvăluit în interviul ce va fi difuzat astăzi groaza pe care a simțit-o când a ridicat pistolul și a explodat, ucigând-o pe Halyna Hutchins.

„Mă gândesc înapoi, mă gândesc: „Ce aș fi putut face?” a spus Baldwin într-un teaser al interviului.

El insistă că nu a apăsat niciodată pe trăgaci, dar a spus că părea să tragă în mod inexplicit de la sine, scrie sursa citată.

Interesant e și că mai mulți membri ai echipei de filmare au intrat în grevă cu câteva ore înainte de incidentul fatal pentru a protesta față de condițiile de muncă. Potrivit documentelor depuse în instanță, arma înmânată lui Baldwin a fost pregătită de armurierul Hannah Gutierrez-Reed și lăsată pe un cărucior. Dave Halls, regizorul asistent al filmului, e cel care i-a dus arma actorului în interiorul unei biserici construite pe platoul de filmare. I-a spus că era „rece”, adică fără muniție.

Foto: Daily Mail, captură din interviu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre