Simona Ionescu / Redactor Șef

Se schimbă vremea. Meteorologii spun când scoatem gecile groase din dulap

Se schimbă vremea. Meteorologii spun când scoatem gecile groase din dulap
După un început de toamnă superb, vremea se schimbă total. Meteorologii au spus ce îi așteaptă pe românii în perioada următoare.

Mai avem doar două zile de vreme frumoasă și temperaturi ridicate. Meteorologii spun ce urmează să se întâmple.

Vremea se va schimba radical de sâmbătă

Potrivit informațiilor oferite de meteorologii weather.com, începând cu data de 12 octombrie 2024, în București vremea se va schimba radical. Temperaturile scad foarte mult și vor urma și precipitații.

Dacă vineri bucureștenii se vor bucura de o zi de vară, cu temperaturi care vor ajunge la 30 de grade Celsius, începând de sâmbătă temperatura maximă va ajunge la maxim 19 grade Celsius, iar minima va fi situată la 10 grade Celsius.

Cum va fi vremea în a doua săptămână a lunii octombrie

Vremea se schimbă radical, vin ploile și frigul

În perioada cuprinsă între 13 octombrie – 23 octombrie 2024 situația nu se va schimba prea mult. Temperatura maximă se va situa între 20-22 grade Celsius, cu minime care pot ajunge la 6  grade Celsius. Cerul va fi în mare parte înnorat, umiditatea crescută.

Cum va fi vremea în țară

Vremea va fi rece și în celelalte regiuni ale țării, cu temperaturi maxime între 13-22 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 0-10 grade Celsius. Valori mai mici vor fi în depresiuni, unde va fi brumă.

Va ploua în regiunile sudice, sud-estice, local de munte, iar pe arii restrânse ploile vor fi însemnate. E posibil ca în Carpații Orientali să vină și primii fulgi de zăpadă.

În Europa sunt anunțate coduri roșii de furtuni

Se anunță furtuni în Europa

Potrivit meteorologilor, vremea se va schimba și în Europa, în Franța fiind anunțat un cod roșu de vânt, cu rafale care pot ajunge până la 140 km/h.

Și în Germania a fost emis cod roșu, dar pentru ploi, iar specialiștii spun că se va ajunge la 80 litri/mp. Modificarea vremii, spune Severe Weather Europe se datorează fostului uragan Kirk care va aduce furtuni puternice în vestul Europei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri