Simona Ionescu / Redactor Șef

Sebastian Dobrincu, milionarul din IT, ne explică de unde știe Google că suntem interesați de anumite produse și ne plasează reclame pe pagini

Sebastian Dobrincu, milionarul din IT, ne explică de unde știe Google că suntem interesați de anumite produse și ne plasează reclame pe pagini
Telefonul ne ascultă preferințele? Și dacă da, cine să fie în spatele acestei „facilități”? Google sau Facebook? Ne lămurește milionarul Sebastian Dobrincu.

Sebastian Dobrincu, tânărul care îi are drept clienți pe Selena Gomez şi Justin Bieber ne explică dacă suntem sau nu ascultați când avem telefonul pe masă.

Sebastian Dobrincu, milionarul din IT, ne explică de unde știe Google că suntem interesați de anumite produse și ne plasează reclame pe pagini

A început să fie fascinat de IT la doar 8 ani și a ajuns să construiască o companie de 1 milion de dolari în SUA, iar printre cei mai cunoscuți clienți ai săi se numără personalități precum Selena Gomez sau Justin Bieber. Sebastian Dobrincu s-a născut în Botoșani și a studiat la București și New York.

Firma din SUA care sincronizează platformele de social media a hotărât să o deschidă după ce a văzut o tânără care se plângea că  este atât de dificil să sincronizezi informaţiile şi postările de pe mai multe platforme. Invitat în podcastul lui Radu Țibulcă, Sebastian a explicat românilor dacă ne ascultă cineva sau nu când avem telefonul pe masă.

„Dacă noi doi suntem în aceeași încăpere și intrăm pe Instagram, pe baza IP-ului, au locația”

„Nu vă ascultă nimeni. Nici nu ar fi nevoie să vă asculte nimeni cu telefonul pe masă. Este atât de avansat algoritmul încât nu este nevoie să fim ascultați prin telefon. Dacă noi doi suntem în aceeași încăpere și intrăm pe Instagram, pe baza IP-ului, au locația, știu că am fost împreună, dacă observă că ai mai fost împreună cu alți invitați pe la aceeași oră.

Știu că filmăm podcast, iar pe baza podcastului pot să își dea seama că am vorbit de Domeniile Davidescu și astfel pot apărea reclame cu acele vinuri. Nu este nevoie să ne asculte nimeni. Au atâtea informații… Este foarte avansat sistemul respectiv. Garantat nu ne ascultă nimeni”, a spus Sebastian Dobrincu.

S-a întâlnit cu șeful Facebook și șeful Apple

Sebastian Dobrincu i-a făcut curioși chiar și pe șeful Facebook și șeful Apple, care au dorit să se întâlnească cu românul. Acestea au fost două momente pe care nu le va uita niciodată.

„M-am întâlnit cu Mark Zuckenberg, de la Facebook, am reuşit să schimb câteva vorbe cu el. Mi-a dat super multă încredere, că sunt pe calea cea bună, că are un ţel ceea ce urmez. M-am întâlnit şi cu şeful Apple, Tim Cook. A fost o super experienţă faptul că am reuşit să interacţionez la vârsta mea cu asemenea oameni, mi-au dat încredere în mine că pot să reuşesc în ceea ce îmi propun. De acolo doar mi-am urmat instinctul”, a mai spus milionarul.

Sursă foto: dcnews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre