O știre tragică a reușit să provoace râsul în rândul cititorilor. Procurorul cere pușcărie pentru nașterea B.C.R. și B.R.D.

O știre tragică a reușit să provoace râsul în rândul cititorilor. Procurorul cere pușcărie pentru nașterea B.C.R. și B.R.D.
Câteodată, din prea multă rigoare deontologică, combinată cu neatenție, unele știri par hilare, deși ele tratează subiecte serioase.

O știre din presa locală, difuzată luni, a ajuns să stârnească râsul pe toate canalele media, mai ales pe rețelele de socializare. Subiectul știrii este, însă, de un tragism evident. Și totuși…

Regula deontologică a oricărui jurnalist spune că, în cazul unui viol sau a unei alte situații care ar putea prejudicia suplimentar integritatea victimei sau a unor minori, să se folosească inițiale lor. Sau pseudonime.  Iar lucrul acesta este respectat. Când însă neatenția jurnaliștilor este maximă, ar putea apare umorul involuntar, așa cum s-a petrecut în știrea despre care vorbim. Doar că aici nu e vorba de neatenția jurnaliștilor, ci de rigoarea unui procuror care a scris un rechizitoriu.

Și, fără să realizeze, omul legii a folosit inițiale care ar stârni râsul și în sala de judecată, atunci când grefiera ar fi dat citire rechizitoriului.

Am cunoscut procurori care erau foarte atenți la redactarea rechizitoriului și aveau grijă să găsească sinonime sau alte soluții când scriau. Vă dau și un exemplu. Un bărbat a fost omorât cu o sulă, iar toate declarațiile de martor cuprindeau acest cuvânt, fiindcă așa vorbesc oamenii de la țară. Procurorul a realizat că ar folosit un termen hilar și atunci a scris în rechizitoriu că bărbatul a fost ucis cu „o unealtă de cizmărie”.

Doi frați cercetați pentru incest

Știrea e tulburătoare și dramatică, în esență.

Doi tineri din Brăila sunt acuzați de incest și riscă până la 5 ani de închisoare, pentru că au făcut copii împreună. Cei doi ar fi întreținut relații sexuale timp de mai mulți ani și au împreună doi copii, pe care i-au lăsat în grija statului.

Cazul tinerilor din Făurei a șocat opinia publică. Un bărbat de 31 de ani și sora lui, în vârstă de 26 de ani, sunt acuzați de incest, după ce au întreținut relații sexuale încă din 2018, rezultând astfel doi copii. Frații aflați în relația incestuoasă au hotărât de comun acord să abandoneze copiii, conform infobrăila.ro

BF și BA i-au conceput pe BCR și BRD

”Din probele administrate în cauza rezultă că, în perioada 2018 – 2019, fiind rude de gradul II, respectiv frate și soră, inculpații B.F. și B.A. au întreținut raporturi sexuale la domiciliul din comuna Mircea Vodă, județul Brăila, raporturi ce au avut ca urmare conceperea și nașterea minorilor B.C.R. și B.R.D”, se arată în rechizitoriul procurorilor, conform știrileprotv.ro

Cei doi frați au fost trimiși în judecată pentru incest și riscă până la 5 ani de închisoare. Din păcate, cei doi copilași, plasați acum în căminul statului, vor purta toată viața stigmatul unor părinți inconștienți. Iar noi, cititorii, ne vom aminti mereu de știrea când BCR și BRD au fost concepuți/te în urma unui incest.

Recomandarile noastre