Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele Mirabelei Dauer: Mai presus de Rusia nu e niciun alt popor pentru artista noastră dintr-un anumit punct de vedere

Secretele Mirabelei Dauer: Mai presus de Rusia nu e niciun alt popor pentru artista noastră dintr-un anumit punct de vedere
Doamna muzicii ușoare, Mirabela Dauer, a fost mereu o fire onestă, care a spus lucrurilor pe nume atunci când a fost întrebată. Printre multe curiozități la care a dat curs cu răspunsuri de-a lungul carierei sale de peste patru decenii, Mirabela Dauer a comentat și despre poporul rus.

În contextul războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, un comentariu al Mirabelei Dauer iese la suprafață. Admiratorii doamnei muzicii ușoare și-au amintit că artista a ridicat în slăvi țara condusă de Vladimir Putin.

Totodată, e vorba despre o declarație foarte veche a artistei, dintr-un interviu care datează din anul 2009. Aceasta a fost întrebată de publicația „Adevărul” „Ce popor din istoria omenirii te-a impresionat cel mai mult şi de ce?”, iar Mirabela Dauer a răspuns, cu subiect și predicat:

„Poporul rus. Aceşti oameni sunt bolnavi de cultură. Ruşii se duc întotdeauna la spectacole îmbrăcaţi la patru ace. Respectă cultura în toate formele ei.”

Ce meserie ţi s-ar potrivit cel mai mult dacă nu ai fi fost artist?, a mai întrebat-o jurnalistul.

„Când eram mică mă uitam la filmele ruseşti. De atunci am rămas cu impresia că femeile care lucrează la benzinărie sunt foarte frumoase. Îmi plăcea foarte mult îmbrăcămintea lor. Cred că mi-ar fi plăcut să fiu benzinăreasă.”

Miarbela Dauer, decorată cu Ordinul Meritul Cultural

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Mirabela Dauer la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Va urca din nou pe scenă

Artistul Rareș Borlea, cunoscut sub numele de scenă RAOUL, a anunțat că pregătește un nou album alături de Mirabela Dauer, scrie Turda News.

”După o perioadă care a lăsat loc de nenumărate interpretări din partea presei, a publicului, vin cu o veste care mă bucură. Sunt în studio și pregătesc un album nou pentru și alături de MIRABELA DAUER.

Melodii noi, scrise muzică și versuri de mine, alături de echipa mea de muzicieni talentați. În curând!”, a anunțat Raoul, dezmințind astfel și zvonurile cum că cei doi s-ar fi certat.

Raoul

Cei doi se află în aceste zile într-un studio din Cluj-Napoca, unde pregătesc noul album.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre