Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretele unui agent profesionist despre cum să ai o baie strălucitoare

Secretele unui agent profesionist despre cum să ai o baie strălucitoare
Directorul unei firme de curățenie australiene a făcut cunoscute câteva secrete interne despre cum pot să fie strălucitoare din nou, cabina dușului și întreaga baie. Sunt o serie de trucuri ușor de urmat pentru a avea o sală de baie perfect curată.

Kacie, din Melbourne a încărcat mai multe video-uri pe platforma TikTok, în care a prezentate produse de curățenie accesibile, folosite atât în timpul serviciului, cât și în propria casă.  Postările tinerei au adunat peste 299.000 de vizualizări. Ea arată ce folosește personalul firmei sale de curățenie, dar și ce produse le utilizează cu succes în propria casă, pentru a avea baia exemplar de curată.

Sfaturile sunt cât se poate de simple și ușor de aplicat. De exemplu, cu ajutorul unui burete care nu este abraziv se aplică o soluție de curățat pe pereții dușului. Pentru aspectul de strălucire, se recomandă ștergerea suprafeței, imediat după aplicarea soluției, folosind cu o cârpă din microfibră, astfel evitându-se apariția petelor.

Cârpele de microfibră se găsesc la orice raion de produse casnice, în hipermarketuri, iar costul uneia este de câțiva lei. De asemenea, acestea sunt ideale și pentru curățarea geamurilor ferestrelor.

În cazul în care pe sticla cabinei de duș sau pe alte obiecte din baie se găsesc depuneri de piatră, Kacie aplică cu același burete non-abraziv o soluție-scrub, care are rolul de a îndepărta depunerile mai solide. Imaginile „înainte și după” (foto) postate pe rețeaua de socializare sunt edificatoare, diferența fiind majoră după folosirea accesoriului din microfibră.

Cum să cureți baia fără soluții cu chimicale

Dacă ai pete pe cada din baie sau pe chiuvetă, trebuie să știi că  există două ingrediente care te vor ajuta să scapi de ele, iar aceste ingrediente le ai acasă, în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu și oțetul vor face suprafețele să lucească și obiectele să arate ca noi.

Bicarbonatul de sodiu, alături de oțet, combate petele cauzate de timp sau din cauza unor produse care lasă depuneri. Ca să poți vedea rezultatele, trebuie să amesteci bicarbonat cu o parte peroxit de hidrogen și aplică soluția pe cadă sau pe chiuvetă. Lasă-o să acționeze mai bine de jumătate de oră și apoi freacă partea pătată.

Apoi, șterge cu o cârpă moale și spală suprafața. Dacă întreaga cadă și-a pierdut culoarea inițială, adaugă o cantitate mai mare de soluție într-un tub cu pulverizator și împrăștie peste tot. La final, clătește cada din belșug cu apă și sterge cu o cârpă.

Sursa foto: TikTok

Exclusiv. Adelina Pestrițu, ținută de vis pentru ruperea turtei finuței. Cum poți avea o ținută ca a ei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre