Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul pe care nu-l știe nimeni. De ce să consumați apă caldă

Secretul pe care nu-l știe nimeni. De ce să consumați apă caldă
Potrivit oamenilor de știință, apa rămâne cel mai bun hidratant și energizant. Multă lume o preferă rece. Să fie oare sănătos pentru organism?

Fie că vreți, fie că nu, pentru a avea o viață sănătoasă și lipsită de probleme trebuie să consumați minim doi litri de apă pe zi. Specialiștii vă spun care e temperatura potrivită la care trebuie consumată.

Secretul pe care nu-l știe nimeni. De ce să consumați apă caldă

Cea mai importantă componentă a corpului, apa, face minuni cu corpul nostru. Vă dă energie, crește rezistența la stres, iar sistemul imunitar funcționează la cote maxime. Puțini sunt însă cei care știu ce minuni poate face apa caldă pentru organism.

Potrivit specialiștilor, odată ce vă veți obișnui să consumați apă caldă înainte de mese, veți digera mult mai bine alimentele grele. Pe de altă parte, constipația va fi doar o amintire neplăcută. În plus, apa caldă este cea mai bună prietenă a celor care au probleme cu kilogramele în plus, pentru că scade pofta de mâncare.

Un pahar cu apă caldă consumat dimineața curăță intestinele

Căutați cea mai bună soluție pentru a elimina toxinele din organism? Consumați apă caldă! Aceasta ajută la detoxificarea corpului, ajută la creșterea temperaturii acestuia și, odată ce veți transpira, veți elimina și toxinele. Iar pentru a curăța intestinele, cel mai potrivit rămâne un pahar cu apă caldă înainte de micul dejun.

Și tot apa caldă este cea care ține departe infecțiile în gât. Iar dacă aveți dureri de gât sau ați răcit, consumați imediat apă caldă în care ați adăugat o linguriță cu oțet de mere sau miere.

Calmează sistemul nervos

În altă ordine de idei, apa caldă are rolul de a calma și sistemul nervos, iar insomniile vor dispărea. Băută înainte de culcare, ameliorează durerile de stomac și crampele și ține departe durerile de cap. Nu în ultimul rând, apa caldă este o binefacere pentru mușchi și articulații pe care le relaxează și ajută la arderea caloriilor furnizate organismului în timpul zilei.

Sursă foto: BZI

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre