Simona Ionescu / Redactor Șef

Șefii bandei românești „Fagin” și-au trimis rețeaua de cerșetori în capitala Angliei. „Toți primesc un semn și o cană”

Șefii bandei românești „Fagin” și-au trimis rețeaua de cerșetori în capitala Angliei. „Toți primesc un semn și o cană”
Crăciunul se apropie, iar britanicii se pregătesc pentru o călătorie pe Oxford Street, unul din cele mai importante puncte turistice ale Londrei pentru a cumpăra cadouri. Cerșetorii îi așteaptă la colț de stradă.

Pe măsură ce milioane de turiști se adună în capitala Londrei, banda românească „Fagin” se pregătește să facă mai mult de 1.000 de lire sterline pe zi din „mărunțișuri”, folosind o rețea de cerșetori organizați care „pretind” că sunt fără adăpost.

Cerșetorii folosesc pancarte cu același scris de mână

Potrivit New West End Company, luminile de Crăciun vor fi aprinse pe Oxford Street pe 5 noiembrie, iar în următoarele două luni se așteaptă să fie făcute cumpărături de peste 1,7 miliarde de lire sterline în centrul Londrei.

O investigație a MailOnline a descoperit o mulțime de cerșetori care foloseau pancarte cu același scris de mână în unele dintre cele mai importante puncte turistice ale Londrei. Inclusiv Oxford Street, Regent Street, Leicester Square, Piccadilly Circus și Green Park lângă The Ritz.

Cerșetorii sunt în cea mai mare parte români

Gardienii de securitate și ofițerii de siguranță a căror sarcină este să protejeze publicul de escrocii vicleni au declarat că acești cerșetori sunt în mare parte români care fac parte dintr-o bandă ce face turul Europei. Escrocii vin la Londra pentru a strânge bani de la binevoitori.

„Tuturor li se spune unde să stea”

Cerșetori la Londra

O cerșetoare, care nu era înconjurată de nici un lucru care ar fi putut sugera că nu are adăpost, a mărturisit că se află în Marea Britanie de doar patru zile, însă nu intenționează să rămână mult timp. Autoritățile cred că șefii bandei românești îi controlează pe cerșetori la fel cum făcea „Fagin” în Oliver Twist al lui Charles Dickens.

„Totul este legat de bande”

Li se ordonă unde să stea și cum să cerșească și le oferă semne și pahare pentru a-și completa înfățișarea de vagabond cât timp se află în țară. „Totul este legat de bande. Toți primesc un semn și o cană. Întotdeauna același scris. Tuturor li se spune unde să stea”, a declarat un ofițer pentru siguranța comunității din cadrul Heart of London Business Alliance.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri