Simona Ionescu / Redactor Șef

Șeful Casei de Pensii a dat vestea. Ce se va întâmpla cu pensiile

Șeful Casei de Pensii a dat vestea. Ce se va întâmpla cu pensiile
Vestea momentului vine de la șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu. Cine sunt pensionarii care vor beneficia de o creștere de 50% a pensiilor.

Potrivit informațiilor oferite de Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, o parte din pensiile din România vor crește cu 50%.

Unde vor fi creșterile cele mai mari

Creșterile cele mai mari vor fi la persoanele „care au pensii mici, care au lucrat pe salariul minim pe economie pentru o perioadă lungă de timp”. „Vor fi de peste 50%, în funcție de stagiile de cotizare”, a spus Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii (CNP) la România TV.

Cum vor fi date punctele bonus

Ce categorie de pensionari vor primi pensii mai mari cu 50%

Persoanele care au muncit între 25-30 de ani vor primi 0,5 puncte pentru fiecare an de muncă. De asemenea, se vor primi 0,75 de punte pentru fiecare an de muncă între 30 și 35 de ani munciți. Cine a muncit peste 35 de ani va primi 1 punct pentru fiecare an.

Cât va lua un pensionar care a lucrat 30 de ani

Desigur, nu toți cei care lucrat pe salariul minim vor avea pensia crescută cu 50%. Un pensionar, de exemplu, încasează o pensie minimă de 1281 de lei. Acesta a muncit o perioadă de 30 de ani și va primi ca puncte bonus 5 X0,5 = 2,5 puncte. Întrucât pensionarilor mai are 17,5 puncte bonus vor fi în total 20 de puncte x 81 de lei.

Iar valoarea punctului de pensie rezultat este de 1.600 lei pensie la recalculare. Adică o creștere de 320 de lei, adică 25%. Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie. Potrivit calculelor, după noua lege a pensiilor, pentru aproximativ 1.300.000 de pensionari pensiile ar trebui să scadă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre