Simona Ionescu / Redactor Șef

Șerban Hudiu a dezvăluit ce a dus la accidentul de pe pârtie. A fost o greșeală prostească și dacă spitalul nu era aproape nu ar fi supraviețuit

Șerban Hudiu a dezvăluit ce a dus la accidentul de pe pârtie. A fost o greșeală prostească și dacă spitalul nu era aproape nu ar fi supraviețuit
Invitat la emisiunea „40 de întrebări” moderată de Denise Rifai la Kanal D, Șerban Huidu a făcut câteva dezvăluiri mult așteptate de publicul curios. Una dintre ele este despre accidentul de pe pârtia de ski, din Austria, unde a fost la un mic pas de moarte. Însă a mai făcut o dezvăluire care, cu siguranță, va stârni comentarii dure.

În anul 2010, Șerban Huidu a suferit un accident grav la schi, în Austria. Prezentatorul TV a fost internat în Spitalul Universitar din Innsbruck, Austria, cu hemoragie craniană. Acolo a stat multe zile internat pentru că medicii n-au vrut să-l opereze ci l-au ținut sub supraveghere pentru a vedea cum se prezintă și cum se reface creierul. Apoi, în țară a continuat un proces lung de recuperare.

La un an după acest accident teribil, Huidu se regăsea în centrul unei alte întâmplări îngrozitoare: mașina pe care o conducea, în zona localității Timișu de Sus, județul Brașov, și în care se aflau copiii și soția lui, a intrat pe contrasens și a provocat un accident. Trei persoane care se aflau în cealaltă mașină au decedat în urma impactului.

Şerban Huidu a fost judecat pentru ucidere din culpă și, bineînțeles, permisul său de conducere a fost anulat.

În cadrul interviului acordat lui Denise Rifai, difuzat duminică seară, fostul prezentator de la Cronica Cârcotașilor a dezvăluit că accidentul din Austria a fost provocat de o greșeală stupidă.

„Îmi pusesem schiul fără să scutur zăpada și schiul a sărit din picior”, a dezvăluit Șerban Huidu. „Am avut noroc chior pentru că spitalul era aproape, se vedea de pe pârtie, atât de aproape era. Am avut scor glasgow 6. Mai tare ca mine a fost Cotabiță, care a avut 3. Mi-am revenit după o zi din comă, dar nu-mi amintesc mare lucru.

Schiorii știu, în momentul în care ai o căzătură trebuie să scuturi închizătura. Dacă nu, nu se închide etanș. Am căzut pentru că a sărit schiul”, a clarificat Huidu.

În privința accidentului auto, vedeta de radio și televiziune a dat o veste care va duce la multe comentarii.

Șerban Hudiu conduce din nou

„Din august 2022 am permis de conducere din nou. Până nu s-a dat decizia finală eu n-am condus deloc, nu am vrut, deși aveam dreptul. Mi-am luat carnet anul trecut, în august. Deci am permis de circa 6 luni. Sunt aproape 11 ani de când s-a întâmplat”, a spus Huidu, precizând că a făcut din nou școala, a dat examen la sală și traseul.

„Nu-mi strica să am în buzunar permisul, în caz de nevoie. Am șoferi, nu sunt neapărat disperat să merg cu masina, mai ales după accident. Conduc rar, din când în când”, a dezvăluit Huidu în emisiunea „40 de întrebări”.

Despre accident: „Am pledat vinovat din culpă”

„După accident am aflat de la milioane de oameni cum era la mine în mașină, ce s-a întâmplat la mine în mașină. Dar am aflat cu lux de amănunte, mi-au spus tot. Nimeni nu își dorește un accident. Nu este o faptă pe care să o urmărești, să o faci cu bună știință, decât dacă ai oarece probleme. E greu să creadă cineva că ai plecat cu gândul să faci un accident când aveai copii în mașină, soția. S-a întâmplat! A fost foarte rău, foarte urât. Foarte rău pentru familia mea în general, pentru mine, iar dezumanizarea cu care am fost târât în tot felul de ipoteze a fost un punct negru pentru ei, nu neapărat pentru mine.

S-a întâmplat un accident de circulație, un accident de circulație groaznic. Cel mai important este cum scrie în prima dintre condamnări: „suntem într-o situație paradoxală în care un grad mic de culpă a avut consecințe dezastruoase”. Dar e un grad mic de culpă. La tribunal, eu nu am pledat vinovat. Eu am pledat vinovat de culpă. Pentru că n-am știut să adaptez mașina, astfel încât să nu se întâmple ce s-a întâmplat. Dar, repet, lucrurile au luat-o razna după”, a spus Șerban Huidu, la Kanal D, făcând referiri clare la linșajul mediatic la care a fost supus de mai mulți oameni din presă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre