Șerban Huidu recunoaște că i-a plăcut întotdeauna viteza și îi este și acum greu să înțeleagă cum a făcut un accident atât de grav conducând cu doar 78 de kilometri pe oră. Lucrurile s-au așezat, sechelele încă nu s-au dus, însă după 12 ani, a urcat din nou la volan.
„Mă tot întrebau dacă nu vreau să-mi iau și A-ul, așa cum aveam pe vechiul permis”
Ar fi putut să redevină șofer cu mult timp în urmă, însă n-a vrut. Nu i-a fost deloc ușor să pună mâna pe volan după tragedia prin care a trecut. Însă s-a îmbărbătat singur, a făcut din nou școala de șoferi și încearcă să fie omul de altădată.
„Am redobândit permisul, am făcut din nou școala de șoferi, am dat din nou examen.
Sunt școli și pentru automate, dar scriu pe carnet. Prima oară am picat traseul, culmea este că atunci când m-am dus să dau sala mă tot întrebau dacă nu vreau să-mi iau si A-ul, așa cum aveam pe vechiul permis. N-am fost deloc reticent, dar totuși nu am condus de 12 ani. Puteam să o fac mai devreme, dar nu am vrut. E destul de complicat să conduci după ce treci prin ce am trecut eu”, a povestit Șerban Huidu.
„Cea mai mare audiență pe care Cronica am avut-o când invitată a fost Teo”
Cronica cârcotașilor împlinește anul acesta 24 de ani, dar nimeni nu a știut până acum care e emisiunea preferată a lui Șerban Huidu. Și nici când a avut Cronica cea mai mare audiență. ”România, te iubesc de la Protv e pe gustul meu. Deși este o emisiune excelentă, face audiență mică. (…) Cronica a fost emisiune de opinie care s-a folosit de umor. Nu o emisiune de umor cum au spus alții. (…) Cea mai mare audiență pe care Cronica am avut-o când invitată a fost Teo”, i-a mărturisit Huidu lui Mihai Morar.
„Primul lucru pe care l-au gândit unii apropiați a fost: ia să-i dăm lovitura de grație”
A făcut echipă formidabilă cu Mihai Găinușă, dar acesta e încă foarte supărat pe Huidu. Acesta susține că Găinușă a fost afectat de problemele sale personale și speră ca la un moment dat să-i treacă. „După accident, primul lucru pe care l-au gândit unii apropiați a fost: ia să-i dăm lovitura de grație.
Dar eu m-am împăcat cu asta, e ok”, spune prezentatorul. Ce a înțeles din cele două accidente avute în doar un an? „Poți să fii pregătit oricât de mult, să faci câtă școală vrei și cât de bună, să fii cel mai șmecher mental, îți lipsește un factor care nu ține de nici un training. Se numește soartă, noroc sau ghinion. Am avut mult noroc în viață, dar și ghinion. Dar per total, mă pot uita în spate și pot spune că asta e viața mea”, s-a destăinuit Huidu.
„Binevoitorii știau să-mi spună că nu mai sunt ce am fost”
Cum a reușit să rămână echilibrat și asumat? „E o poveste legată de sine, de cum e omul făcut. Cel mai greu mi-a fost după primul accident, la ski. Pentru că din omul de radio care vorbea non-stop, care avea dicție impresionantă, hop, peste noapte, s-a tăiat firul. Plus că erau binevoitorii care știau să-mi spun că nu mai sunt ce am fost. Dar am avut mereu puterea de a trece peste lucrurile astea destul de simplu. Întotdeauna mă comparam cu ce era mai rău.
Există două lovituri la creier. Pe partea stângă și pe partea dreaptă. Cei de pe stânga vorbesc mai greu, se mișcă mai greu, dar gândirea de ok. Cei cu lovitură pe dreapta se comportă perfect normal, dar dacă îi întrebi ce au mâncat dimineață, nu știu. Eu am avut noroc că m-am lovit pe stânga. Și la primul accident pe asta am marșat.
„Mi s-a părut cel mai bine să fiu cu mine, să pun totul pe hârtie și să iau decizii”
La al doilea accident am fost la un psiholog și m-a pus să fac ceva cu un nisip. Am spus că nu cred că e momentul, o fi o metodă, nu știu, dar eu vin după un accident în care au murit trei oameni. Și am spus că mi se pare derizoriu. Atunci am plecat și m-am așezat la o masă și am scris ce puteam face să se nu se întâmple și ce nu depindea de mine.
Balanța mi-a dat bine. Per total, ce nu depindea de mine era mai mult. Și asta m-a ajutat mult atunci în primele zile. M-a ajutat inclusiv să pot să le răspund celor care încă povestesc din media. Nu știu cum aș fi putut să trec peste dacă nu ar fi ieșit bine. E matematic. Mi s-a părut cel mai bine să fiu cu mine, să le pun pe hârtie și să iau decizii.
”Ne naștem singuri, murim singuri”
Sigur familia contează foarte mult, dar ne naștem singuri, murim singuri, iar toți cei din jurul nostru sunt doar acolo să ne ghideze. Marile lucruri din viață le facem singuri, ponoasele le tragem tot singuri. Tipul ăsta de asumare cumva avantajează pe toată lumea”, e de părere Șerban Huidu. Primul accident al prezentatorului a avut loc pe 29 decembrie, la ski, când a fost internat la Spitalul Universitar din Insbruck, Austria. La aproape un an, în octombrie 2011, a provocat un accident rutier pe DN1, la Timișu de Sus, soldat cu trei morți.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook