Simona Ionescu / Redactor Șef

Serena Williams, criticată dur în întreaga lume după ce a atacat-o pe Simona Halep

Serena Williams, criticată dur în întreaga lume după ce a atacat-o pe Simona Halep
Simona Halep a primit săptămâna aceasta verdictul în cazul de dopaj:  Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), a suspendat-o pentru patru ani, în cazul scandalului de dopaj. Considerată rivala ei principală, Serena Williams a reacționat pe rețelele sociale, însă efectul nu a fost cel scontat, americanca s-a ales cu critici dure din întreaga lume după ce a atacat-o pe Simona Halep. Iar „palmaresul” ei de dopaj a fost devoalat.

Imediat după ce ITIA a dat verdictul, jucătoarea din SUA a publicat un mesaj pe rețelele sociale în care a făcut referire la finala turneului de la Wimbledon, din 2019, când Simona Halep a cucerit prestigiosul trofeu. „8 este o cifră mai bună”, a scris Serena Williams pe X / Twitter, sugerând, practic, că, odată cu menținerea româncei departe de terenul de tenis, ar putea ajunge la 8 trofee de la Grand Slam-ul britanic, dacă i se va acorda și trofeul din 2019.

Serena Williams face echipă cu soțul ei ca să o atace pe Simona Halep

Ulterior, Serena Williams a continuat atacul pe rețelele sociale, alături de soțul ei, Alexis Ohanian. Acesta a repostat o fotogrfie cu el în lojă, în timp ce purta un tricou pe care scrie D.A.R.E. Amintim că a purtat tricoul care prezintă inițialele Drug Abuse Resistance Education la US Open 2019, la meciul dintre Serena Williams și Maria Sharapova. Abrevierea D.A.R.E. era o ironie la adresa rusoaicei, care a picat un test anti-doping în 2016, după ce a pierdut în sferturile Australian Open în fața Serenei.

Serena Williams a fost „iertată” în mod excepțional în repetate rânduri când a fost prinsă că lua steroizi și alte substanțe interzise

Alexis Ohanian a republicat fotografia alături de textul „Moda nu se schimbă”, făcând referire la actualul caz de dopaj al Simonei Halep, în timp ce soția sa i-a comentat: „Clar nu ești demodat”.

Serena Williams a apreciat postarea americancei Nicole Gibbs, în care aceasta din urmă se declară dezamăgită să afle că Simona Halep a trișat și a folosit substanțe interzise. În mod vădit interesată direct de scandalul momentului, dar și doritoare ca românca să rămână pe tușă cât mai mult timp, Serena Williams a apreciat mai multe postări în care internauții o ironizează pe Halep. Românca a ajuns numărul 1 mondial, după verdictul primit în cazul Serenei, de dopaj.

Serena Williams, criticată dur în întreaga lume

Totodată, nici replicile la adresa Serenei Williams nu s-a lăsat așteptate. Aceasta a fost criticată dur în întreaga lume după ce a atacat-o pe Simona Halep, mai ales că sportiva română e gata să demonstreze că prezența substanței interzise a în corpul ei a fost un accident.

Aceasta a explicat deja că și-a schimbat suplimentele cu puțin timp înainte de test, iar unul din acesta s-a dovedit că conținea și substanța interzisă, fără însă ca acest lucru să fie menționat pe etichetă. Simona Halep și echipa ei au prezentat mai multe dovezi în acest sens.

Țiriac îi sare în apărare

Unul din cei mai vehemenți la adresa Serenei Williams a fost Ion Ion Țiriac, fiul celebrului tenismen român Ion Țiriac. Acesta face inventarul momentelor problematice din cariera Serenei Williams, care a fost „prinsă” luând steroizi și alte substanțe, de-a lungul carierei sale, în repetate rânduri. De fiecare dată însă, Serena a fost „iertată” de forurile sportive internaționale, care au admis „excepții”. Nu la fel s-a întâmplat în cazul româncei. Hoțiul strigă „hoțul”, spune un proverb românesc, și exact așa par să stea lucrurile și în cazul de față cu Serena Williams.

Simona Halep va contesta decizia de suspendare

Evident, Țiriac junior, în postarea sa argumentată, este și portavocea tatălui său. După ce a trecut în revistă toate cazurile în care Serena Williams a fost „iertată” pentru consum de substanțe interzise, fiul lui Țiriac face următoarea remarcă: „Așa că, pentru a fi clar, acestea sunt toate „excepții speciale” acordate de zeci de ani aceleiași persoane. Este vorba de steroizi și alte suplimente hormonale interzise. Ce fac acestea pentru un atlet? Voi traduce efectul lor medical: 1- antiinflamator, 2 – performanță, îmbunătățirea performanței, 3 – reduc oboseala, 4 – stimulează recuperarea, 5- creșterea forței și stamina, 6 – eliminarea durerii”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

„Ne gândim la noua noastră mișcare împreună”, a postat Serena Williams, la finalul zilei de ieri.

Sursa foto / video: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre