Simona Ionescu / Redactor Șef

Serena Williams e îngrijorată și reacționează. Unde a dispărut jucătoarea de tenis, violată în China?

Serena Williams e îngrijorată și reacționează. Unde a dispărut jucătoarea de tenis, violată în China?
Lumea tenisului este bulversată. O mare sportivă a dispărut. "Acest lucru trebuie investigat şi nu trebuie să rămânem tăcuţi”, a spus marea campioană Serena Williams.

Șansa să aflăm ce s-a întâmplat cu jucătoarea de tenis dispărută este ca toată planeta să fie cu ”ochii” pe acest subiect. Deja au trecut câteva săptămâni de când aceasta nu a mai dat nici un semn.

Unde a dispărut jucătoarea de tenis, violată în China?

Jucătoarea de tenis Shuai Peng nu a mai dat nici un semn de viață de câteva săptămâni. ”Sper că va fi găsită cât de curând”, a spus jucătoarea americană de tenis Serena Williams. Aceata şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia chinezoaicei Shuai Peng, colega sa din circuitul WTA. Chinezoaica nu a mai avut nici o apariţie publică după ce l-a acuzat pe un fost vicepremier al Chinei, Gaoli Zhang, de agresiune sexuală, conform AGERPRES.

Shuai Peng, fostă număr unu mondial la dublu, a postat luna aceasta pe o reţea de socializare chineză un mesaj. Afirma că Zhang a constrâns-o să facă sex, iar ulterior a avut o relaţie consensuală cu acesta. Postarea ei a fost ştearsă o jumătate de oră mai târziu.

„Sunt devastată şi şocată să aud aceste informaţii despre colega mea Peng Shuai”, a scris Serena Williams într-un mesaj pe contul său de Twitter. „Sper că este în siguranţă şi va fi găsită cât de curând posibil”, a scris marea sportivă.

Jucătoarea de tenis Shuai Peng nu a mai dat nici un semn de viață de câteva săptămâni.

Autorități mondiale cer anchetă: „Nu trebuie să rămânem tăcuţi”

„Acest lucru trebuie investigat şi nu trebuie să rămânem tăcuţi. Transmit toată dragostea, ei şi familiei sale, în aceste momente extrem de dificile”, a subliniat Serena Williams. Autorităţile de la Beijing nu au comentat încă acuzaţia iniţială a lui Shuai Peng. Însă, lacomentariile pe această temă au fost blocate în mare măsură pe internetul chinez,.

Și  preşedintele Asociaţiei feminine de tenis (WTA) şi-a exprimat îngrijorarea pentru situaţia lui Peng. El pune sub semnul întrebării un email pe care l-a primit, lansat de un post de televiziune de stat din China. Aclo se spunea că jucătoarea neagă acuzaţiile de agresiune sexual.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a precizat, la rândul ei, că sprijină „un proces deplin şi transparent” în ancheta legată de acest caz, care a stârnit indignare şi îngrijorare în întreaga lume a sportului.

Într-un interviu acordat joi pentru CNN, şeful WTA, Steve Simon, a ameninţat că va retrage competiţiile de tenis feminin din China dacă ţara nu clarifică problema. „Suntem complet pregătiţi să ne retragem (din China) şi să ne confruntăm cu toate complicaţiile care decurg din această decizie”, a spus şeful tenisului feminin. „Pentru că acuzaţiile de viol sunt mai importante decât afacerile”, a declarat Simon pentru CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre