Simona Ionescu / Redactor Șef

Campingul montan poate fi o provocare. Cele mai bune sfaturi dacă plecați vara cu cortul

Campingul montan poate fi o provocare. Cele mai bune sfaturi dacă plecați vara cu cortul
Când vara își intră în drepturi, entuziaștii activităților în aer liber se  gândesc la excursii la munte cu cortul. Iată câteva sfaturi extrem de importante pentru un camping ca la carte.

Vă gândiți la nopțile fierbinți de vară în natură, înconjurați de cei mai buni prieteni? Dacă vă place să plecați în vacanță cu cortul, atunci aceste sfaturi de camping montan vă vor fi de mare ajutor, fie că sunteți începători, fie prieteni de mult ai muntelui.

Verificați echipamentul înainte de a pleca

Campingul pentru începători poate fi o provocare, mai ales dacă nu sunteți sigur de tipul de echipament de care veți avea nevoie. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla când mergeți cu cortul este să realizați că ați uitat ceva. Pentru a vă asigura că aveți cu toate echipamentele esențiale, verificați întotdeauna de două ori înainte de a pleca de acasă.

Căutați cel mai bun loc pentru a pune cortul

Specialiștii vă recomandă să cercetați bine locul înainte de a ridica cortul. Verificați din timp cum va fi vremea, ce condiții aveți și ce facilități pentru ca lucrurile să nu ia o întorsătură greșită. De asemenea, indiferent unde veți merge, regula de bază este să ridicați cortul în zona unde vântul bate cât mai puțin și nu instalați tabăra direct sub copaci. Aveți grijă că la munte temperaturile nocturne pot coborî sub zero grade, de aceea trebuie să vă luați haine potrivite și, bineînțeles, saci groși pentru dormit.

Din bagaje nu trebuie să lipsească bananele și apa

Sfaturi importante când plecați cu cortul la munte

Secretul pentru a rămâne sănătoși în zonele de mare altitudine este să beți multă apă pentru a avea organismul bine hidratat. Di bagaje nu trebuie să lipsească bananele, pentru că pline de potasiu și vă ajută să vă feriți de durerile de cap dar și de crampele musculare care îi afectează pe cei mai mulți iubitori ai muntelui.

Investiți în echipament de înaltă calitate

Asigurați-vă că investiți în echipament de înaltă calitate atunci când faceți camping montan pentru a vă menține în siguranță. Nu plecați la drum în pantofi sau sandale, indiferent cât de cald este. Alegeți bocancii, iar dacă urcați pe gheață, luați în considerare cizmele cu crampoane.

Corturile de camping vin în diferite forme și dimensiuni, așa că alegeți unul potrivit pentru dvs. Atunci când alegeți un cort, optați pentru unul de o mărime sau mai mare decât numărul de persoane care se așteaptă să îl folosească. Acest lucru va oferi suficient spațiu de depozitare pentru echipament și va lăsa și spațiu pentru a dormi.

Nu plecați fără o trusă de prim ajutor

O excursie cu cortul la munte poate fi o experiență plină de satisfacții, dar nu vine fără riscuri. Nu plecați fără o trusă de prim ajutor și asigurați-vă că aceasta conține plasturi, pătură termică, cremă de protecție solară, loțiune, spray împotriva insectelor. Lumina soarelui în zonele muntoase tinde să fie mai intensă, iar aerul mai uscat, ceea ce face ca aceste zone să fie renumite pentru piele uscată și arsuri solare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri