Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturi de Paște de la șeful ANPC. Cum faceți cumpărăturile pentru a fi feriți de necazuri

Sfaturi de Paște de la șeful ANPC. Cum faceți cumpărăturile pentru a fi feriți de necazuri
Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Paște, iar șeful ANPC le-a dat românilor cele mai bune sfaturi pentru a fi în siguranță pentru această sărbătoare.

Cumpărăturile pentru Paște trebuie făcute cu multă atenție, spune șeful ANPC și niciodată nu se achiziționează din locuri neautorizate.

Șeful ANPC susține că trebuie o atenție sporită achiziționării cărnii, a produselor din carne sau a ouălor. Iar produsele trebuie să aibă ștampila controlului sanitar-veterinar. Sebastian Hotca, președintele interimar ANPC menționează că trebuie evitată cumpărarea de carne de la persoane neautorizate sau din ortbagajele mașinilor.

Cumpărătorii trebuie să aibă grijă să verifice starea ambalajelor, integritatea și etanșeitatea acestora, încadrarea produselor în durata valabilității, data limită de consum este de asemenea extrem de importantă, să verificăm aceste lucruri la momentul achiziției produselor”.

Cum trebuie să arate carnea de miel și ouăle

Sfaturi pentru a cumpăra miel și ouă pentru Paște

Potrivit lui Sebastian Hotca, carnea de miel trebuie să aibă o peliculă uscată „de culoare roz până la roșie, să fie fermă, elastică, atât la suprafață cât și în secțiune, iar mirosul să fie unul de proaspăt”. De asemenea, ouăle care sunt bune pentru consum trebuie să aibă coaja intactă, fără fisuri, „fără corpuri și mirosuri străine, să aibă o suprafață poroasă, ca să ne dăm seama că este un ou nou, și nu una lucioasă”.

Grijă mare și în ceea ce privește vopsitul ouălor, pentru că nu trebuie să achiziționați decât vopsea specială, nicidecum din cea tipografică sau pentru textile și eticheta trebuie citită cu multă atenție. „Nu sunt puse la întâmplare acele informații, credeți-mă. Subliniez autorizarea comercializărilor.

Dacă acel loc de unde cumpărăm nu este autorizat pentru o astfel de activitate, ANPC nu recomandă cumpărarea de produse”, a mai spus șeful ANPC. În cazul în care doriți să faceți o reclamație, trebuie să păstrați bonul fiscal pentru a avea dovada că ați făcut acele cumpărături din locul respectiv. „Vă dați seama că un vânzător ambulant de pe marginea drumului, dintr-un loc neautorizat, nu vă poate oferi acest lucru”, mai spune Sebastian Hotca.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre