Simona Ionescu / Redactor Șef

Sfaturile lui Andrei Caramitru pentru românii care nu sunt în stare să câștige 1.500 de euro pe lună

Sfaturile lui Andrei Caramitru pentru românii care nu sunt în stare să câștige 1.500 de euro pe lună
Andrei Caramitru a transmis o serie de sfaturi pentru românii care nu sunt în stare să câștige mai mult de 1.500 de euro pe lună. Cunoscutul economist a explicat cu această ocazie și de ce sunt vinovați pentru propria situație cei care câștigă mai puțin decât această sumă.

Andrei Caramitru a stârnit revoltă cu ultimele sale declarații. Celebrul economist este unul dintre specialiștii optimiști ai țării, Spre deosebire de alții care preferă să fie mai moderați când vine vorba de păreri economice. Acesta este de părere că România traversează una dintre cele mai bogate perioade ale sale, iar oportunitățile sunt la tot pasul, așa cum mulți doar visează. 

În acest context, Andrei Caramitru a dat câteva sfaturi românilor care, în opinia lui, „nu sunt în stare să câștige mai mult de 1.500 de euro pe lună”. Conform declarațiilor sale, suma este una pe care o poate câștiga oricine, inclusiv șoferii sau chelnării din restaurante. 

Andrei Caramitru spune că suma poate fi câștigată de oricine 

„Dacă tu câștigi mai puțin de 1.500 de euro net – adică mai puțin decât media veniturilor din București, mai puțin decât un șofer Uber, mai puțin decât chelnerul de la bistroul meu din colț sau mai puțin decât o filipineză care face curat în oraș la familii – scuze, dar ai probleme…”, a declarat Andrei Caramitru. 

Andrei Caramitru este de părere că oricine poate să câștige 1500 de euro pe lună
Sursa foto: Facebook Andrei Caramitru

Afirmațiile din postarea sa au stârnit revoltă printre internauți, așa cum era de așteptat: „Eu am citit ce a scris Andrei Caramitru de mai bine de doi ani. Dar de acum nu mai citesc. Darwinismul ăsta social de secol XIX pe care îl promovează, e jenant”, a scris unul dintre urmăritorii săi. 

Ce soluții a oferit economistul 

Și pentru că nu l-a lăsat inima, Andrei Caramitru a oferit românilor și soluțiile simple pentru a câștiga mai mult: „Există cursuri online de electrician sau sudor. Există joburi – plin de joburi. Evoluează. Nu te complace în sărăcie.  Nu e vina nimănui că nu o duci bine – totul e pur și simplu doar responsabilitatea ta. Atât. Succesul tău sau eșecul tău. Al tău. Atât”, a fost una dintre postările lui Caramitru.

Economistul Andrei Caramitru a avut și o serie de sfaturi pentru cei care vor să câștige mai mulți bani

Nu s-a lăsat însă, ci a oferit și mai multe explicații și sfaturi, care mai de care mai utile pentru cei ce vor să-și întoarcă norocul și să-și „umfle” portofelul: „Un om oarecare din România are – acum – cele mai mari oportunități pe care le-a avut cineva de la noi vreodată în istorie: poți studia, lucra și circula oriunde în Europa. Ai acces oriunde, fix ca un vestic. Ba mai mult – poți merge oriunde pe glob în afara UE, fără viză sau cu o procedură extrem de simplă să iei viza. Îți poți face o firmă imediat și cu cost mic de tot, care poate activa imediat oriunde în UE. Îți poți face reclamă în toată lumea ușor, folosind internetul”, e de părere economistul. 

Sfaturile lui Caramitru au stârnit revoltă 

Urmăritorii nu au reacționat toți așa cum s-ar fi așteptat Andrei Caramitru, ba chiar din contră.„ Se pare că postezi numai când ești în sevraj, aproape jumătate dintre români trăiesc în mediul rural, mulți alții trăiesc în orașele mici și tu vrei să aibă aceleași oportunități ca în București?”, „Cu alte cuvinte, cine câștigă cinstit sub 1500 EUR e un prost. Nu contează că nu suge de la stat, ăia care o fac în stil mare sunt șmecheri, nu?”. 

Internauții au continuat în același stil. „Așa e! Și dacă n-au pâine, să mănânce cozonac!”, a scris un alt urmăritor, cu referire la celebrele vorbe presupuse a fi fost rostite de către Marie Antoinette în momentul în care a aflat că poporul francez nu mai are nici pâine. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre