Simona Ionescu / Redactor Șef

Simona Halep a dobândit un nou titlu mondial. Și e crunt certată de un blond celebru!

Simona Halep a dobândit un nou titlu mondial.  Și e crunt certată de un blond celebru!
Simona Halep (locul 2 mondial) a fost aleasă „Jucătoarea lunii august” în circuitul WTA, după ce a câștigat turneul pe zgură de la Praga. Românca a reușit să adune peste 70% dintre voturile exprimate în întreaga lume.

Women’s Tennis Association, abreviat WTA, este organizația principală care se ocupă cu turneele și circuitele profesioniste de tenis feminin la nivel mondial. Organizația a făcut public, ieri, clasamentul, inclusiv pe Twitter. În cursa pentru acest titlu, Halep le-a avut drept contracandidate pe franțuzoaica Fiona Ferro, campioana de la Palermo, și pe bielorusa Viktoria Azarenka, care a câștigat turneul  Western & Southern Open din Cincinnati.

Amintim că Simona Halep (28 de ani) a învins-o în finala turneului WTA International de la Praga pe belgianca Elise Mertens, locul 23 mondial, cu scorul 6 – 2, 7 – 5. Victoria obținută la Praga de către Simona Halep a reprezentat trofeul cu numărul 21 din cariera ei. Este totodată al doilea trofeu consecutiv, în acest an, după scorul învingător din Dubai.

Simona Halep a mai fost aleasă jucătoarea lunii și în luna februarie a acestui an, când a câștigat turneul de la Dubai.

Un mare tenismen o ceartă pe Simona

Pe de altă parte, e surprinzătoare, în acest context, reacția cunoscutului tenismen Boris Becker (52 de ani), câștigător a 6 turnee de Grand Slam. Acesta  acuză lipsa de implicare a Simonei Halep în politica WTA.


Cocaina i-a pus capac și lui Toto Dumitrescu ca Margheritei din Clejani? Unde l-au prins drogat

S-a aflat ce motiv a avut actrița care interpretează Captain Marvel să refuze inițial rolul


Boris Becker e de părere că jucătoarele de top, în cazul de față liderul Ashleigh Barty și Simona Halep, ar trebui să fie mai vocale și să apere drepturile jucătoarelor, după modelul Novak Djokovic, care a cerut drepturi pentru sportivii din afara clasamentului primilor 100.

„Avertizez că aceste jucătoare trebuie să aibă grijă să nu se piardă pe drum. Djokovici susține jucătorii, iar Simona Halep și Ash Barty ar trebui să facă și ele asta. Trebuie să lupți pentru drepturile tale, trebuie să îți faci dorințele publice. Ele ar putea face asta, dar se opresc, ceea ce este o greșeală. În urmă cu 10 ani, Serena Williams a luptat mult pentru ca premiile să fie egale între femei și bărbați”, a spus Becker într-o intervenție la Eurosport Germania.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre