Simona Ionescu / Redactor Șef

Simona Halep, reacție după anunțul TAS: „Coșmarul pe care l-am trăit un an și jumătate…”

Simona Halep, reacție după anunțul TAS: „Coșmarul pe care l-am trăit un an și jumătate…”
Au trecut 12 zile de când a încheiat audierile la tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Iar acum se așteptă deliberările și verdictul. Timp de trei zile Simona Halep a răspuns întrebărilor judecătorilor.

La aproape două săptămâni de la audierile sale la tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), Simona Halep a decis să ofere public o declarație oficială cu privire la acest lucru. Declarația ei, postată în limba engleză pe conturile de socializare s-a viralizat. Sunt zeci de mii de reacții în numai o oră de la postarea care vine la două zile după ce TAS a comunicat prima decizie în investigarea sportivei din România.

Așa cum știți, cazul Simonei Halep a ajuns pe masa judecătorilor după ce românca a fost suspendată în primă instanță patru ani, pentru consum de Roxadustat, substanță, cu care, cum s-a dovedit, era contaminat un anume supliment alimentar ce i-a fost administrat de antrenorul său. Acesta se numește Schinoussa Keto MCT.

TAS a transmis ce se întâmplă în dosarul sportivei

Într-un comunicat de presă, TAS a anunțat, luni, că dosarul Simonei Halep încă este în judecare. Astfel, mai durează până ce se va da verdictul. Și, mai mult, nu poate fi anticipată o dată în care verdictul va fi comunicat. „În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS, potrivit media sportivă.

În continuarea comunicatului TAS, Simona Halep a oferit, miercuri, o concluzie a audierilor de la Lausanne, care au avut loc în zilele de 7, 8 și 9 februarie.

Ce transmite Simona Halep în mesajul care s-a viralizat

„Coșmarul pe care l-am trăit un an și jumătate s-a încheiat. Am avut șansa de a prezenta apărarea mea la TAS, de a arăta că nu m-am dopat niciodată. E ceea ce am susținut din prima zi în care am fost acuzată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Acum aștept decizia, ținându-mi capul sus. Și vreau să vă mulțumesc vouă, fanilor, jucătorilor, foștilor jucători, adevărate legende ale acestui sport, sponsorilor mei și tuturor pentru această susținere incredibilă. Pentru toate mesajele pe care mi le-ați transmis de-a lungul acestei perioade groaznice. Vă mulțumesc pentru sprijinul vostru necondiționat. Acest sprijin a însemnat enorm pentru mine și mi-a dat puterea de a se lupta, zilnic, pentru a arăta adevărul.

Voi împărtăși știrea despre cazul meu cu voi, imediat ce voi primi verdictul. Vă urez toate cele bune. Binele și adevărul vor învinge mereu. Simona!”, a scris sportiva.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre