Simona Ionescu / Redactor Șef

Site-ul de haine preferat al românilor, dator cu peste 2 milioane de lire sterline

Site-ul de haine preferat al românilor, dator cu peste 2 milioane de lire sterline
Asos plănuiește să ramburseze guvernului de la Londra banii revendicați din concediile oferite la aproximativ 1000 persoane prin „Job Retention Scheme”, după o creștere în vânzări în timpul pandemiei.

Perioada de carantină a fost benefică pentru compania Asos, aceasta înregistrând creșteri în vânzări la categoria haine sport, unelte pentru exerciții fizice și măști de protecție.

Retailer-ul online declară că a înregistrat o creștere în vânzări cu 10%, în ultimele 4 luni. „Rambursăm sprijinul primit de la Guvernul UK”, spun reprezentanții Asos, adăugând că aceste costuri vor ajunge la aproximativ 2 milioane de lire sterline.

Nu s-a confirmat câți muncitori au primit concediu în cadrul schemei guvernamentale de păstrare a locurilor de muncă, unde acesta plătea 80% din valoarea salariului (până la 2500 lire sterline pe lună) sau chiar întregul salariu.

„La baza politicii etice de comerț din industria noastră stă un angajament riguros și o verificare periodică a lanțului nostru de aprovizionare, pentru a asigura muncitorii. Muncim din greu să acoperim riscuri, adesea cu suportul local NGO și în cazul în care sunt identificate probleme lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri să le remediem, asigurându-ne că îmbunătățirile sunt făcute rapid și eficient, care sunt apoi monitorizate prin verificări ulterioare.”, declara un purtător de cuvânt Asos.

Acuzații grave către Bohoo

Acționării la compania Bohoo prezintă îngrijorări asupra condițiilor precare din fabricile din Leicester, care ar putea afecta creșterea vânzărilor și creșterea costurilor.

Impactul acuzațiilor către societate este dramatic, scăzând prețul acțiunilor cu 18%. Unii dintre investitori, inclusiv Aberdeen Standard Investment, au început deja să își scadă miza în cadrul grupului. Aberdeen Standard Investments a spus că răspunsul lui Boohoo la acuzațiile primite a fost „inadecvat în domeniul de aplicare, actualitate și gravitate”.

Nume mari precum Asos, Amazon și Next au retras temporar produsele Boohoo din magazinele lor online, din cauza acuzațiilor.

Compania a deschis o anchetă urgentă în lanțul său de aprovizionare, la începutul lunii. Această declară că depozitul în cauză este într-o condiție „total inaceptabila și cade sub orice standarde acceptabile în orice loc de muncă.”.

Boohoo Group plc este un retailer de fashion online din Marea Britanie, ce vizează vârstele cuprinse între 16 și 30 de ani. Afacerea este specializată în propriul brand de îmbrăcăminte, cu peste 36 000 de produse.

 

 

 

 

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre