Simona Ionescu / Redactor Șef

Smiley, probleme ca șofer. „Poliția Rutieră mă dă mereu ca exemplu negativ”

Smiley, probleme ca șofer. „Poliția Rutieră mă dă mereu ca exemplu negativ”
Smiley, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, a povestit recent, fiind invitat la podcastul lui Radu Țibulcă, despre experiențele sale neplăcute ca șofer, mărturisind că Poliția Rutieră îl folosește adesea ca exemplu negativ.

Cu toate că Smiley nu se consideră un șofer imprudent, unele momente de neatenție l-au pus în situații neplăcute pe drumurile din România.

„Poliția Rutieră mă dă mereu ca exemplu negativ”, a declarat Smiley, referindu-se la faptul că, de-a lungul timpului, a fost prins în repetate rânduri depășind limita legală de viteză. Una dintre aceste experiențe s-a petrecut în drum spre Delta Dunării, când artistul conducea singur și a fost oprit de polițiști într-o zonă din apropierea orașului Tulcea.

Smiley povestește că a fost surprins de radar pe un drum drept, înconjurat de câmpuri de porumb, unde limita de viteză era de 50 km/h, iar el circula cu 100 km/h. „Eram în drum spre Delta și eram singur în mașină. Am luat-o pe un drum care trecea prin Tulcea. Sunt niște drumuri d-alea drepte, unde sunt doar păpușoi în stânga și în dreapta. Eu pe un drum d-ăla am fost prins. Vorbeam cu frate-miu la telefon, pe speaker. Era un drum drept, eu mergeam cu 100 km/h. Nu era viteză mare, nu eram într-o localitate,” a explicat el.

Situația a devenit neplăcută când, la intrarea în Tulcea, a fost oprit de un filtru de poliție. Smiley mărturisește că nu și-a dat seama de ce a fost tras pe dreapta, deoarece nu observase niciun indicator care să-i semnaleze că a intrat într-o zonă cu limită de viteză redusă. „Nu era un sat unde știam că trebuie să reduc viteza. Pe un drum drept, unde nu e nimic, era și sâmbătă la ora 11, mergi cu 100 km/h, n-ai cum. Nici nu mă gândeam că am depășit viteza,” a adăugat el.

Când a fost informat de polițiști că a depășit limita de viteză, Smiley s-a gândit inițial că a mers cu doar 10 km/h peste limita legală, crezând că aceasta era de 90 km/h. Surpriza a venit când i s-a spus că limita era de fapt de 50 km/h. „M-au întrebat polițiștii dacă n-am văzut indicatorul. Le-am zis că nu, și ei mi-au zis: ‘Păi vedeți că vă arată și în bord’. Dar eu, pentru că vorbeam cu frate-miu la telefon, n-am fost atent, că sigur îmi arăta în bord,” a recunoscut artistul.

Ghinion repetat pe șosele pentru Smiley

Acesta nu este singurul incident de acest fel pe care Smiley l-a experimentat. El a mai fost surprins de radar pe autostradă, când circula cu 140 km/h, dar de data aceasta a scăpat doar cu o amendă, fără să-i fie suspendat permisul de conducere.

Deși nu este un fan al condusului, Smiley recunoaște că aceste momente i-au adus o oarecare notorietate în rândul polițiștilor de la Rutieră, însă nu într-un mod pozitiv. „Poliția Rutieră mă dă tot timpul de exemplu negativ, din păcate. Mie oricum nu îmi place să conduc,” a concluzionat el.

Tachinat de internauți după ce a fost oprit de poliție, Smiley își păstrează umorul

Internauții nu au întârziat să apară cu tachinările după ce Smiley a povestit despre problemele sale ca șofer. Un comentariu ironic a devenit viral: „După ce a rămas fără buletin, acum e și fără permis,” făcând referire la celebra piesă „Pierdut buletin” a artistului, transformând astfel situația într-o glumă pe seama ghinionului său pe șosele.

Cu toate că experiențele sale cu Poliția Rutieră nu sunt cele mai plăcute, Smiley continuă să își păstreze umorul și să trateze situațiile cu o atitudine pozitivă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre