Simona Ionescu / Redactor Șef

Soacra mamei care s-a aruncat de pe bloc cu copiii în brațe face o anchetă proprie. Nu crede nimic din ce s-a spus

Soacra mamei care s-a aruncat de pe bloc cu copiii în brațe face o anchetă proprie. Nu crede nimic din ce s-a spus
Deși a ajuns la spitalul de psihiatrie, cu puțin timp înainte să se sinucidă și să își omoare copiii, iar în luna martie a mers la Urgențe, tot cu tulburări de această natură, familia ei susține că nu știa nimic.

Soacra Iulianei Billi, tânăra mamă din Timișoara, care s-a aruncat cu copiii de pe bloc, la începutul lunii mai, spune că nu știa ca aceasta să aibă probleme psihice. Femeia a declarat la Antena 3 că este uimită să afle că nora a fost internată la Psihiatrie. Mai mult, femeia consideră că Iuliana nu a fost tratată corespunzător din moment ce peste câteva zile de la externare și-a luat viața omorându-și, totodată, cei doi copii.

Iuliana s-a externat de la Psihiatrie pe proprie răspundere

Cu doar câteva zile înainte de gestul său fatal, Iuliana fusese externată din secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic de Urgență Județean din Timișoara, unde a ajuns benevol, acuzând diverse probleme. După ce a stat internată câteva zile, femeia a părăsit spitalul, pe propria răspundere, semnând pentru acest lucru.

Evident, e discutabil în ce măsură o persoană în condiții de acest gen își poate asuma. Ceea ce s-a întâmplat ulterior,  a îngrozit o țară întreagă: Iuliana Billi s-a urcat pe terasa unui bloc cu 10 etaje, și-a luat copiii în brațe, o fetiță de 6 ani și un băiețel de trei, și s-a aruncat în gol.

„Vrem să știm și noi cu cine a vorbit ultima dată Iuliana la telefon, cât de gravă era boala? Sunt multe întrebări. Nu știa nimeni că ea a fost la spital, nu știa nimeni de aceste probleme ale ei. Bănuiesc că știa doar cine a preluat-o la ieșirea din spital. Eu nu am fost audiată. Vrem să știm ce a declanșat această nebunie, cineva a amenințat-o? Că putem să fim și noi în pericol, și familia ei”, a spus soacra ei la Antena 3.

Soacra Iulianei acuză medicii că nu au tratat-o pe tânăra femeie

Soacra Iulianei Billi crede că aceasta nu a fost tratată corespunzător în spital, dacă a fost lăsată să plece atât de repede.  „Ea nu ar fi făcut niciodată această nebunie, dacă nu i-ar fi declanșat-o cineva sau poate nu a fost tratată corespunzător. Ea a cerut singură ajutor specializat.

Prima dată a fost internată două zile. Nu știu dacă e suficient pentru ce probleme a avut.  Nu știu cine a preluat-o, cine trebuia să aibă grijă de ea după. Nu știu dacă e posibil ca după acest diagnostic sa măi fie lăsată cu cei doi copii”, a mai spus, pentru sursa citată, Erzsebet Darcz.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre