Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoferul care a capturat un terorist, riscându-și viața, declarat erou

Șoferul care a capturat un terorist, riscându-și viața, declarat erou
Oamenii s-au mobilizat în Marea Britanie și îl declară erou național pe taximetristul din Liverpool care a prevenit un atac terorist riscându-și propria viață.

Când și-a dat seama că are în mașină un terorist care se pregătea să detoneze un dispozitiv exploziv, la o maternitate, șoferul a acționat și a blocat ușile mașinii. În urma deflagrației, care a avut loc, el a fost grav rănit. Dar e un erou național.

„Acesta este şoferul de taxi din Liverpool, David Perry, care a blocat un terorist de «Duminica Amintirii» în taxiul său cu câteva secunde înainte ca atacatorul să detoneze un dispozitiv exploziv chiar în faţa unei maternităţi. Acţiunile lui David au salvat cu siguranţă multe vieţi. El este, în mod clar, un erou”, a scris jurnalistul britanic Piers Morgan pe contul său de Twitter, publicând şi o  imagine cu taximetristul David Perry.

Șoferul a evitat „un dezatrsu groaznic”

David Perry, şoferul taxiului, rănit în explozie este lăudat pentru prezenţa de spirit şi curajul de care a dat dovadă. Explozia, catalogată drept incident terorist şi în urma căreia pasagerul din taxi a murit, iar şoferul a suferit răni care nu îi pun viaţa în pericol, a avut loc duminică înainte de ora locală 11.00 (13.00, ora României), când în Marea Britanie erau comemorate victimele războaielor, conform BBC.

Maşina a explodat imediat după ce a oprit în fața maternității. „Şoferul de taxi, în eforturile sale eroice, a reuşit să evite ceea ce ar fi putut fi un dezastru absolut îngrozitor. Taximetristul a încuiat uşile. Mulţumirile noastre se îndreaptă către el”, a declarat primarul oraşului, Joanne Anderson.

Alți taximetriști au început o strângere de fonduri, adunând peste 18.000 de lire sterline, ca să ajute familia. Și premierul Boris Johnson l-a lăudat pe şofer. „Se pare că şoferul de taxi a dat dovadă de o prezenţă de spirit şi un curaj incredibile”, a declarat premierul britanic. Amintim că patru bărbaţi au fost arestaţi pentru fapte de terorism în continuare, maternitatea din Liverpool e păzită de un echipaj de poliție. Vizitele au fost anulate.

Teroristul era creștin

Atentatorul sinucigaș care a murit când dispozitivul său a explodat în fața spitalului din Liverpool a fost pizzier. El a fugit din Orientul Mijlociu și s-a convertit la creștinism la catedrala „pe care a vrut să o atace” ieri, spun prietenii lui. De asemenea, a fost arestat în trecut pentru că purta un cuțit marea supra sa.

MailOnline dezvăluie că Enzo Almeni, în vârstă de 32 de ani, a sosit în Marea Britanie din Irak cu câțiva ani în urmă și s-a convertit de la islam la creștinism în 2017.  Prietenii au spus că Almeni s-a născut Emad Jamil Al-Swealmeen dintr-un tată sirian și o mamă irakiană și se crede că și-a petrecut o mare parte a vieții în Irak.

Sursa foto: Twitter, Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre