Simona Ionescu / Redactor Șef

Solstițiul de vară 2023. De ce este specială această zi

Solstițiul de vară 2023. De ce este specială această zi
Solstițiul de vară 2023, care are loc miercuri, e una din cele mai așteptate zile din an. Cea mai lungă zi a anului, cu noaptea cea mai scurtă, marchează începutul verii adevărate, cu tot ce înseamnă ea.

Solstițiul de vară are loc în fiecare an în data de 21 iunie. Momentul astronomic se va produce, în Emisfera Nordică, la 16:57, ora Europei Centrale. Mai exact, la ora 17:57, în țara noastră. Din vremuri străvechi, solstițiul a marcat începutul verii astronomice, momentul în care planul determinat de centrul Soarelui și de axa de rotație a Pământului devine perpendicular pe planul orbitei Pământului.

Astfel, avem parte de cea mai lungă zi și de cea mai scurtă noapte din an. În această zi, Soarele răsare la cea mai nordică poziție a sa, fapt care face ca umbra obiectelor să fie cea mai scurtă. Este de la sine înțeles că un astfel de eveniment aparte observabil a declanșat, în timp, o serie de practici, unele din tradiții  dobândind, în timp, și conotații magice.

Astrologii ne sfătuiesc să ne proiectăm viitorul, azi

Solstițiul are și o semnificați extrem de importantă inclusiv din punct de vedere astrologic. Toți astrologii sunt de părere că energia universală este mult mai puternică la solstițiu.  Iar aceasta poate fi folosită pentru a pune în mișcare schimbări pozitive în viața noastră. Putem lua decizii importante privind viața noastră. Odată cu solstițiul de vară ne putem concentra asupra a ceea ce ne dorim să facem pentru a fi  fericiți și împliniți.

Focul de solstițiu se aprinde în toată lumea

De exemplu, focul de solstițiu este un obicei foarte important. Oamenii se adună în jurul unui foc mare pentru a sărbători solstițiul. Fostul are valențe purificatoare și, se crede, va aduce noroc și protecție pentru anul care urmează.

Atât în România, cât și în alte părți ale Europei de Est, solstițiul de vară este asociat cu sărbătoarea Sânziene când se adună florile galbene omonime și se împletesc cununi pentru a fi puse pe capul femeilor. Mulți consideră că în această noapte plantele medicinale au puteri deosebite. De asemenea, noaptea solstițiului e folosită din vremuri imemoriale pentru a face vrăji de dragoste.

În Anglia se organizează Bonfire Night. Comunitățile aprind un foc foarte mare, de tabără, și lansează artificii. În Belarus sau Ucraina, dar și în alte părți ale Europei de Est are loc sărbătoarea Kupala. Se adună multe plante tămăduitoare sau despre care se crede că au puteri magice, se fac dansuri în jurul unui foc și alte ceremonii.

În India, solstițiul de vară este celebrat prin festivalul „Ambubachi Mela”. Are loc în templul Kamakhya din Assam. Acest festival este dedicat zeiței Kamakhya.

Chiar și în Statele Unite solstițiul este sărbătorit prin festivaluri muzicale și culturale, de exemplu „Bonnaroo” din Tennessee sau „Summerfest” din Milwaukee.

Ce să faceți pentru a vă împlini toate dorințele

Persoanele cu puteri extrasenzoriale sunt de părere că ziua de 21 iunie est momentul în care toată lumea are o mare putere interioară, iar vitalitatea este crescută. Astrologii susțin că în această zi „se concentrează cel mai mare număr de forțe luminoase și bune în emisfera nordică a Pământului, care ar ajuta persoanele care ar cere acest lucru”.

Ce înseamnă asta? Că nimeni nu trebuie să gândească negativ, trebuie să ne rugăm și să ne punem o dorință, convinși fiind că aceasta se va împlini. E momentul ca fiecare să mediteze, să se gândească la propria persoană, pentru că astfel se poate vindeca. Solstițiul de vară începe un nou capitol pentru viața fiecăruia dintre noi, când e bine să ne setăm intențiile pentru viitor.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre