Simona Ionescu / Redactor Șef

Soluții 100% naturale ca să scăpați de mirosul neplăcut al chiuvetei. Trucuri cu eficiență maximă

Soluții 100% naturale ca să scăpați de mirosul neplăcut al chiuvetei. Trucuri cu eficiență maximă
În orice perioadă a anului, mirosul care vine din chiuvetă devine uneori insuportabil. Iată câteva trucuri care vă scapă de această problemă a majorității gospodinelor.

Când chiuveta se înfundă cu grăsime și resturi alimentare, este o corvoadă pentru orice gospodină să o desfunde. Aceste trucuri sunt mai mult decât binevenite.

Soluții 100% naturale ca să scăpați de mirosul neplăcut al chiuvetei. Trucuri cu eficiență maximă

Indiferent cât de mult ați curățat chiuveta, mirosul nu a dispărut? Aveți la îndemână cele mai naturale și eficiente soluții. Pentru început, puneți un dop la scurgere și umpleți cu apă fierbinte, apoi adăugați o cană cu detergent de vase, o jumătate de cană cu oțet. Agitați foarte bine, lăsați câteva minute și scoateți dopul.

Veți vedea cât de bine se va curăța chiuveta și mirosul va dispărea. De asemenea, puteți stoarce o lămâie, iar sucul îl puneți într-o cană cu apă fierbinte. Adăugați și coaja de lămâie, foarte bine mărunțită, dar și o fiolă cu esență de vanilie. Desfundați chiuveta prin procedeul de mai sus, puneți din nou dopul și turnați cana cu lămâie. Lăsați o oră, apoi scoateți dopul. Parfumul de lămâie se va menține cât mai mult timp.

Oțet și praf de copt

Folosiți pompița pentru a desfunda chiuveta. Amestecați o cană cu oțet cu un pliculeț de praf de copt și jumătate de litru de apă clocotită. Turnați ușor soluția pe scurgere și veți vedea că mirosul va dispărea ca prin farmec. Ar fi bine să nu folosiți chiuveta cel puțin o oră.

Folosiți cu succes bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale

O altă metodă este să amestecați într-o cană patru linguri cu bicarbonat de sodiu și o lingură cu sare de mare. Amestecul se toarnă pe țeava de scurgere, apoi se adaugă și oțet. Lăsați timp de o oră pentru a-și face efectul așa cum trebuie. Dați apoi drumul la apă fierbinte să curgă pentru câteva minute. Puneți într-o cană zeamă de lămâie și uleiuri esențiale și turnați totul în chiuvetă. Mirosurilor neplăcute le veți spune adio.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre