Simona Ionescu / Redactor Șef

Soluții home made pentru a păstra proaspăt bradul de Crăciun. Ieftine și eficiente

Soluții home made pentru a păstra proaspăt bradul de Crăciun. Ieftine și eficiente
În timp ce unii împătimiți ai bradului de Crăciun l-au împodobit deja, alții așteaptă cu sufletul la gură ajunul sărbătorii pentru a aduce bucurie în casă. Ce să faceți pentru ca bradul să nu sufere modificări până se termină sărbătorile? Apelați la câteva soluții home made.

După ce ați împodobit bradul de Crăciun e important să cunoașteți câteva mici secrete pentru a-i prelungi viața acestuia. Soluțiile home made sunt cele mai indicate.

Apa de gură are efect antibacterian

Dacă aveți brad în ghiveci, o soluție naturală foarte bună pentru ca acesta să fie proaspăt este siropul de porumb, bogat în fructoză. Tot ce aveți de făcut este să puneți apă la foc, apoi adăugați siropul. Amestecați bine,  lăsați la răcit și turnați în ghiveci. Efectul este uimitor. De asemenea, puteți uda bradul cu apă în care ați adăugat oțet de vin alb sau faceți același tratament folosind puțină apă de gură, care are efect antibacterian.

Glucoza din zahăr previne pierderea acelor

Limonada care vă dă atâta energie îi va oferi și bradului și îl va menține proaspăt câteva săptămâni, întrucât glucoza din zahăr va ajuta să nu-și piardă acele. Și puțin alcool adăugat în apă va păstra proaspăt bradul. Dar la fel de bună este și aspirina, care va distruge bacteriile din apă, dar și vodca al cărei rol este să păstreze bradul.

Cum păstrați prospețimea bradului de Crăciun

Dați cu fixativ pe crengi

De ajutor vă este să aveți în casă și un umidificator, care va ajuta bradul să rețină umezeala. Un vechi secret al celor care se ocupă cu frumusețea florilor este să dați crengile cu fixativ pentru a-i menține coroană proaspătă. Tot pentru a-l feri de bacterii, stropiți crengile pomului cu apă în care ați pus o monedă din alamă sau bronz.

Instalația luminoasă împiedică procesul de fotosinteză

Chiar dacă brad fără instalație luminoasă nu s-a văzut, trebuie să știți că anumite culori ale becurilor pot să împiedice procesul de fotosinteză. De aceea, în locul becurilor se recomandă să folosiți LED-uri și, dacă se poate, să împodobiți bradul cu instalații transparente sau albe.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre