Este prietena celor care vor slăbească, crește secreția bilei și evacuarea acesteia. Dar virtuțiile gustoasei mămăligi nu se opresc aici. Iată un procedeu folosit din vechime.
Dacă v-ați trezit cu un neplăcut urcior, mămăliga vă este de mare ajutor, potrivit credinței de la sat. Bunicii noștri puneau mămăligă caldă pe pleoape, schimbând cât se poate de des „compresa”. Pentru lipom, pe locul cu probleme, se punea mămăliga făcută puțin mai tare, în strat de trei-patru centimetri. Pe partea de mămăligă care intră direct în contact cu pielea presărau puțină tămâie pisată foarte fin. Se aplică cât de fierbinte se suporta, apoi se înfășura zona cu un fular de lână. Tratamentul se face, potrivit obiceiului, în fiecare seară, păstrând mămăliga până se răcește.
Totodată, unele dintre aceste afecțiuni se pot agrava dacă nu consultați un medic. Leacurile prezentate sunt în ton cu vremurile trecute și vă sfătuim să apelați la specialiști atunci când apar probleme de sănătate.
Excelentă pentru persoanele care suferă de gastrită și ulcer
Totodată, unele leacuri băbești sunt confirmate și de medici. De exemplu, gastrita și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă în loc de pâine, mălaiul având și acțiune de calmare a durerilor. Studiile au arătat și faptul că un consum frecvent de mămăligă ține departe menstruațiile dificile, dar și anexita și metroanexita. Mămăliga acționează foarte bine și împotriva constipației, ajută la îndepărtarea somnolenței, la energizarea organismului și la depășirea mai ușoară a perioadelor de suprasolicitare fizică sau mentală.
Elimină pietrele de la bilă
Dacă aveți pietre la bilă, mămăliga vă ajută să le eliminați. Aplicați dimineața, la două ore după ce ați luat micul dejun, în zona bilei, un prosop înmuiat în ceai fierbinte de muşeţel. Compresa se va înlocui de trei-patru ori, la intervale de 15 minute. La ora 12.00 mâncați o farfurie cu griș cu lapte cât mai fierbinte, spun bătrânii de la sate.
Peste 20 de minute, așezați o mămăligă cât de fierbinte suportați, mai mare, învelită într-un prosop moale, în zona ficatului. Un sfert de oră minute mai târziu, administrați 100 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui şi imediat sucul unei lămâi. Noaptea veți scăpa de pietre, pentru vor fi eliminate. În perioadele de iarnă, când durerile de reumatism apar, înveliții locul afectat cu frunze de varză, iar deasupra așezați mămăligă cât de fierbinte suportă pielea.
Sursă foto: depozitul de retete
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook