Simona Ionescu / Redactor Șef

Sondaj. Pe români nu-i interesează corupția și pandemia ci prețurile uriașe. Ce partid e preferat

Sondaj. Pe români nu-i interesează corupția și pandemia ci prețurile uriașe. Ce partid e preferat
Peste 50% dintre români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor și școala online. Acestea sunt cele mai dese subiecte de discuție între cetățeni.

Concret, pe români nu-i interesează corupția și pandemia ci prețurile uriașe. Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la comanda PSD arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36% din sufragii, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%.

UDMR și PMP ar obține 5% din voturi, iar PPU-sl, partidul susținut de patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Românii sunt divizați: jumătate vor ceva, ceilalți, cu totul altceva

Un procent mare de intervievați, de 75%, se consideră bine informați despre criza politică. Sondajul arată că 42% dintre români cred că o nouă rundă de alegeri generale ar fi cheia detensionării politice. De asemenea, 43% dintre intervievați consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedura legislativă pentru moțiunea de cenzură.

Asta în contextul în care alți 45% dintre repondenți consideră că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

Pe români nu-i interesează corupția și pandemia

Același sondaj de opinie arată și că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupate de corupție și 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul poate fi consultat integral aici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre