Simona Ionescu / Redactor Șef

Șoșoacă versus Șoșoacă. Telenovela conjugală ia proporții în spațiul public

Șoșoacă versus Șoșoacă. Telenovela conjugală ia proporții în spațiul public
Telenovela dintre Diana Șoșoacă și soțul Silvestru este veche, nu de azi de ieri. Însă cearta din celebrul cuplu a luat proporții în urmă cu câteva zile, iar acum se pare că partea masculină a relației nu a mai rezistat și a certat-o pe Diana așa cum numai un soț o face, însă de data aceasta public.

Telenovela conjugală Șoșoacă ia proporții în spațiul public. Nu este prima oară când presa autohtonă este martora unui cuplu celebru perturbat de certuri. De data aceasta însă, scandalul din familie a căpătat și valențe politice. Partidul S.O.S. România, înființat de Diana Șoșoacă și soțul ei, Silvestru ar fi aparent mărul discordiei dintre cei doi. Aparent, pentru că cele două părți implicate nu sunt deloc în armonie, ba se contrazic constant asupra motivelor care au dus la ruptură. 

Totul a escaladat în urmă cu câteva zile, când Diana Șoșoacă și-a dat afara soțul din partid și din functia de prim-vicepreședinte. Zvonurile din presă spun că totul ar fi pornit de fapt de la o filmare în care Silvestru dansează alături de o altă femeie. Senatoarea în schimb insistă că soțul a fost prins de ghearele serviciilor secrete care nu vor deloc să îi mai dea drumul: “Pentru a putea salva sufletul unui om şi viaţa lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să îl suspend din funcţia de prim-vicepreşedinte”, declara aceasta recent. 

Pe partea cealaltă, Silvestru Șoșoacă atacă și el și refuză să fie dat afară. Totul culminează cu un Silvestru obosit probabil de scandalul cu consoarta din privat și care decide să își certe soția în public, în speranța că o va face să vadă adevărul lui. 

Presa și partidul, martorii conflictului conjugal 

sosoaca telenovela
Soții Șoșoacă atunci când erau liniștiți și fericiți că petrec. Sursa Foto: Facebook

În tot acest timp, în presă curg râuri râuri, iar în partid tot atâtea. Într-un an electoral de foc și în condițiile în care S.O.S. România este în primele cinci opțiuni ale românilor pentru europarlamentare, scandalul dintre cei doi nu poate decât să ridice semne de întrebare. Indiferent de preferințele românilor, se știe deja că există o categorie importantă de votanți nehotărâți, care pun ștampila pe cine este mai vocal și prezent în peisaj. 

„Diana! Tratează-te, ia pastile!”

Și cum în mediul autohton încă pare să se mai respecte sintagma “Orice publicitate e bună”, certurile constante între cei doi amorezi nu par decât să îi aducă în prim plan în ochii aceluiași public electoral menționat mai sus. 

Într-o notă mai puțin serioasă, nu demult presa relata încă un episod comic din telenovela Șoșoacă versus Șoșoacă, în care Silvestru și controversata senatoare se certau pe grupul de Whatsapp al partidului: 

Silvestru Şoşoacă: „Tot nu încetezi cu crizele astea de isterie, Diana? (…) Iarăşi ai căzut psihic? Tratează-te, ia pastile!”

Diana Şoşoacă: „Dragă, Silviu, din acest moment îţi revoc toate atribuţiile pe care le ai şi sesizez comisia de disciplină cu cazul tău”. 

Silvestru o ceartă, dar o și laudă. Șoșoacă, comparată cu Margaret Thatcher

Într-o tentativă aparent disperată de a-și aduce soția pe calea cea bună, dar și spre deliciul presei care a relatat prompt evenimentul, Silvestru Șoșoacă i-a trimis Dianei o scrisoare publică. Vom reda părți din ea mai jos, de dragul ilustrației. Nu însă înainte de a sublinia comparația dintre Margaret Thatcher și Diana Șoșoacă, pe care soțul pare să o ridice la rang de laitmotiv, dar și îndemnul la păstrarea calmului, lucru pe care, din punctul de vedere al soțului ei,  Diana Șoșoacă nu pare să îl stăpânească.

“Scrisoare deschisă către Diana Iovanovici Șoșoacă

Dragă Diana,

Noi doi am plecat la un drum împreună pentru această țară – pentru români. Până in acest moment ne-am susținut, ne-am completat, ne-am contrazis, ne-am sfătuit si am reușit să construim. Din această echipă, Diana si Silvestru Sosoacă, s-a născut un copil puternic: S.O.S. România. (…)

Ca în orice echipă puternică, pot exista divergente, care în cele din urmă se dovedesc a fi constructive.

Iar inainte de toate, un lider trebuie să fie echilibrat!

Divergențele noastre au plecat aproape întotdeauna de la cauze mai puțin raționale. De la pericolul de a ceda psihic si emoțional in situații de criză.

Când eu – soțul, coechipierul și aliatul tău – îți spun: “Ai grijă că trebuie să-ți păstrezi libertatea! Fii atentă la cei care-ți cântă in strună! Fii vigilentă când anumiți oameni îți spun numai ce îți place să auzi!” – tu alegi să te întorci împotriva propriei tale stabilități autentice, împotriva a ceea ce am construit?”

Soțul e categoric: Diana nu poate fi o maimuță!

„Intoxicatorii actuali din jurul tău își doresc o vedetă, o maimuță. Românii au nevoie de un lider autentic. De maimuțe s-au săturat!!!

Sosoaca telenovela
Diana Șoșoacă în Parlament

Te-am sfătuit mereu să îți păstrezi calmul, să îți temperezi debitul emoțional, să nu mai vorbești urât, să nu mai ridici tonul, să auzi autentic, să înveți ce trebuie (așa cum ai făcut-o de-a lungul construirii tale academice), să observi vigilent ce se întâmplă in jurul tău, să acorzi mai multă atenție intelectualilor. (…)

Ești Doamnă de Fier cât timp înțelegi că esti obligată să manifești rațiune, echilibru si stabilitate emoțională pentru țară, familie și toți oamenii care au încredere în tine. (…)

Deocamdată, pentru a putea salva autentic oameni, aspecte si evenimente în jurul tău, trebuie să te salvezi pe tine însăți de otrava dulce a acestui vedetism!!!”.

Diana Șoșoacă e comparată de Silvestru Șoșoacă cu Margaret Thatcher

„Într-o lume acaparată de războaie, de misoginism, de securiști camuflați in buni samariteni, de virusați, și într-o Românie care se zbate într-o agonie generalizată, nu mai ai timp de iluzii!!! (…)

Sosoaca telenovela
Margaret Thatcher, premier al Marii Britanii

A fi puternic este ca si cum ai fi o doamnă. Dacă simți nevoia să le spui oamenilor că ești, înseamnă că nu ești. – Margaret Thatcher

Diana, Trezește-te!

S.O.S. România are nevoie de tine!”.

Aceasta este o parte din “apelul la trezire” pe care un soț la capătul puterilor îl face către soția sa iubită. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre