Simona Ionescu / Redactor Șef

Spovedania Marei Bănică. Ce făcea jurnalista când era invitată în studioul „Acces direct” și cum a luat păduchi de trei ori

Spovedania Marei Bănică. Ce făcea jurnalista când era invitată în studioul „Acces direct” și cum a luat păduchi de trei ori
În podcast-ul lui Cătălin Măruță, cunoscuta jurnalistă Mara Bănică a făcut deliciul internauților cu poveștile neștiute de nimeni.

Mara Bănică susține că a făcut multe compromisuri în viață, dar în viața personală a rămas o femeie puternică, cu coloană vertebrală.

Cel mai mare regret al Marei Bănică este că nu a avut destul tupeu să schimbe câteva lucruri profesionale și că „am fost prea obedientă, prea corectă și prea fidelă cu unii oameni care poate nu au meritat”. Nu regretă nimic din cei 12 ani petrecuți la Antena 1, mai ales că a reușit să fie pe locul 4 la Candy Crash.

„Era o competiție între mine și Bordea”

„Jucam biluțe în timpul emisiunii. Eu și Bordea. Era o competiție între mine și el. Bordea a terminat Candy Crash, e mereu la ultimul nivel. În timp ce lumea se uita la mine, eu mă jucam, apoi intram imediat pe Facebook și spuneam: „Da, am primit acum un mesaj, care uitați ce zice”. Și, gata, se prescria. Trebuia să-i lași pe toți să-și facă emisiunea, nu vorbești doar tu”, a dezvăluit Mara Bănică.

„Ne-a îmbolnăvit Vulpița pe toți de coronavirus”

În perioada în care a lucrat la „Acces direct”, Mara și-a amintit cum a luat de trei ori păduchi, dar și cum a îmbolnăvit Vulpița de coronavirus toată redacția. „Da, măi, am luat păduchi de trei ori și ne-a îmbolnăvit Vulpița pe toți de COVID. Păduchi am luat de la invitați, veneau copii amărâți și eu îi mai luam pe acasă, îi mai duceam pe la saloane. Am luat toți și producătoarea și riscurile erau mari pentru noi la capitolul sănătate”, și-a amintit Mara Bănică.

„Prigoană mi-a făcut cadou o mașină și primă de 10.000 de dolari”

O perioadă pe cât de grea, pe atât de frumoasă a trăit-o jurnalista când a muncit la postul de televiziune patronat de Silviu Prigoană, Realitatea TV. A fost corespondent de război, iar după ce s-a întors de pe frontul de luptă, afaceristul i-a dat o primă substanțială, dar și o mașină.

„Primisem de la Prigoană pe lângă prima de vreo 10.000 de dolari și o mașină. Apăruse atunci Dacia Solenza. Prigoană era un om corect. S-a întâmplat asta după ce m-am întors din Irak, eu nu m-am așteptat să primesc asta, a fost un șoc. N-am avut cameraman, nu mi-a dat, zicea că sunt scumpe camerele. Dar am primit de la Cristoiu o cameră mică și filmam cu aia. Am făcut un filmuleț atunci pe care-l pot pune la dispoziție.

„Fetele trebuiau să poarte cămașă albă și fustă neagră și băieții cravată”

Mi-amintesc că instaurase chestia aia cu uniformele. Fetele trebuiau să poarte cămașă albă și fustă neagră. Și băieții, cu cravată. Și pentru că unii dintre ei spuneau că nu au acasă, Prigoană a cumpărat 200 de bucăți. Cine avea nevoie de cravată se ducea și lua. Eram singura care nu aveam ținută, pentru că mergeam la poliție, la aurolaci, mă băgam în canale… Unde să mă duc în fustă? Și m-a lăsat”, și-a amintit Mara Bănică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre