Simona Ionescu / Redactor Șef

Star la televiziunea copiilor, violat pe platourile de filmare. Cazul șochează întrega planetă

Star la televiziunea copiilor, violat pe platourile de filmare. Cazul șochează întrega planetă
Multe din poveștile de succes de la Hollywood se dovedesc a fi doar în aparență fericite. În spatele lor se ascund abuzuri, molestări, comportamente nefericite și fapte grave. Este și cazul de față.

Un star Nickelodeon a fost violat pe platourile de filmare, chiar de unul din membrii echipei de producție care care trebuie să îl învețe meserie. Bărbatul a considerat că îl poate învăța mai mult pe adolescent.

Drake Bell, fostul star al televiziunii pentru copii și adolescenți Nickelodeon susține că a fost abuzat sexual de antrenorul de dialog, în adolescență. El a decis să își spună cu lux de amănunte povestea  și face acuzații bombă pe Investigation Discovery, unde urmează să fie lansat un nou serial, „Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV”. Acesta va avea premiera pe 17 și 18 martie.

Partea neagră a televiziunilor de copii

O descriere a serialului, intitulată „Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV” (n.r. trad. – Liniște pe set / platou: Partea neagră a televiziunilor de copii), lansată marți, afirmă: „Fostul star Nickelodeon, Drake Bell, va împărtăși public, pentru prima dată, povestea abuzului pe care l-a suferit din partea lui Brian Peck”.

„Să înțeleg că Brian Peck a fost un prădător sexual, m-a făcut să mă întreb imediat cine a fost victima lui”, spune actorul Bryan Hearne, în clip. Bell, în vârstă de 37 de ani, intră apoi într-o cameră slab luminată și se uită ca și cum ar fi gata să-și împărtășească în sfârșit partea sa de poveste. Detaliile exacte ale abuzului său nu au fost încă dezvăluite și nu au fost cunoscute până acum.

Star Nickelodeon, violat pe platourile de filmare

Fostul cineast a lucrat la „The Amanda Show” de la Nickelodeon, un serial în care Drake Bell a jucat un rol de protagonist. În 2003, Brian Peck, actor, narator și producător de televiziune, acum în vârstă de 63 de ani, a fost arestat sub acuzația de act indecent împotriva unui copil și copulație orală cu o persoană sub 16 ani. Un an mai târziu, a fost condamnat pentru abuz sexual asupra unui actor copil necunoscut de la Nickelodeon și condamnat la 16 luni de închisoare.

Victima și agresorul sexual s-au intersectat în „The Amanda Show” de la Nickelodeon, un serial în care Drake Bell a jucat un rol de protagonist (Sursa: Instagram)

Ceea ce abia acum se află cu nume și prenume este că starul canalului TV, Drake Bell, era minorul molestat în acest caz. După condamnarea agresorului său, fostul copil-vedetă a continuat să joace în propriul său serial de succes de pe Nickelodeon, „Drake and Josh”, din 2004 până în 2007.

Producătorul, relații intime cu minorii

Așa cum reiese din investigație, Brian Peck ar fi fost exagerat de apropiat și cu alți actori-copii, chiar dacă nu a ajuns să îi abuzeze.  O altă fostă vedetă Nickelodeon, Will Friedle, a vorbit și el, rdespre modul în care ar fi fost „îngrijit” de Peck și despre relația strânsă pe care a avut-o cu acesta. „Era un tip grozav, amuzant, care era foarte bun la locul său de muncă și voiai să stai cu el. L-am văzut în fiecare zi, am stat cu el în fiecare zi, am vorbit cu el în fiecare zi”, a spus actorul.

Actor, narator și producător TV, Brian Peck a fost comnadat pentru abuzarea sexuală a starului Nickelodeon (Sursa: Instagram)

Co-starul său, Rider Strong a dezvăluit că și el a petrecut cu Peck „tot timpul”, în ciuda diferenței lor de vârstă de 20 de ani. Când Peck a fost acuzat de un nou abuz sexual la începutul anului, ambii actori au fost de acord să-l susțină în instanță. „Stăteam în acea sală de judecată de partea greșită a tuturor, a spus Friedle. Mama victimei s-a întors și a spus: Uită-te la toți oamenii celebri pe care i-ai adus cu tine. Asta  nu schimbă ce i-ai făcut copilului meu. Stăteam acolo și voiam să mor”.

Tragedia l-a urmărit pe fostul star Drake Bell în viață

Nu este clar ce l-a determinat în cele din urmă pe fostul star Nickelodeon Drake Bell să iasă în față, după decenii de anonimat. Cu toate acestea, el a trebuit să se confrunte cu propriile acuzații de abatere sexuală, în trecut. În 2021, el a pledat vinovat în fața unei acuzații de punere în pericol a copiilor,  după ce procurorii au descoperit că a trimis „mesaje inadecvate pe rețelele sociale” unei fete de 15 ani pe care o cunoscuse online.

La 20 de ani de la abuz, fostul star Nickelodeon, Drake Bell, a decis să își spună povestea cu lux de amănunte (Sursa: Instagram)

La momentul respectiv Bell a fost ridiculizat online din cauza acuzațiilor și s-a luptat cu abuzul de substanțe pe fondul tulburărilor emoționale prin care a trecut.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre