România se confruntă cu un nou atac de tip phishing care are menirea să le fure datele.
Poșta Română, avertisment pentru români. Hackerii atacă din nou
România se confruntă acum cu un nou atac al hackerilor, de aceea Poșta Română trage un semnal de alarmă și le spune românilor să fie extrem de atenți ce link-uri accesează, pentru că se pot trezi cu datele sau banii furați.
Reprezentanții instituției susțin că nu trebuie să accesați niciodată vreun link care vi se pare malițios, mai ales dacă acesta este însoțit și de texte care au greșeli gramaticale. „Poşta Română se delimitează total de aceste practici frauduloase în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv”, se arată în comunicat.
Sfaturi utile pentru a preveni înșelăciunea electronică
Pentru a nu le da satisfacție hackerilor, trebuie să verificați cu multă atenție orice fișier atașat care pare, la prima vedere, că ar conține informații legate de stare de livrare a unei comenzi.
Folosiți antivirus
„Nu răspundeți unor e-mail-uri sau SMS-uri prin care sunteți amenințați că se dețin informații defăimătoare despre dumneavoastră și sunteți îndrumați să virați bani în anumite conturi. Fiți atenți la e-mail-urile care conțin formule de adresare impersonale sau greșeli gramaticale ori de scriere. Verificați existența unui antivirus pe device-ul folosit”, sunt câteva dintre sfaturile Poștei Române.
Marcați cu spam mesajele care nu sunt în regulă
De asemenea, Poșta Română susține că a luat toate măsurile necesare și a raportat atacurile cibernetice semnate. Dacă primiți astfel de mesaje, nu le deschideți sub nici o formă. Orice informație de care aveți nevoie o veți găsi pe site-ul oficial al instituției și pe pagina de facebook.
„Vă sfătuim să le marcați cu spam și să nu accesați link-urile primite. Vă amintim că singurele informaţii reale legate de activitatea companiei le găsiți doar pe site-ul oficial www.posta-romana.ro și pe pagina noastră de Facebook. Fiți vigilenți! Păstrați-vă conturile și datele personale în siguranță!”, au încheiat reprezentanții instituției.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook