Simona Ionescu / Redactor Șef

Stimulatori ai imunității de primăvară. Cinci alimente care țin bolile la distanță

Stimulatori ai imunității de primăvară. Cinci alimente care țin bolile la distanță
În ultima perioadă, vremea a luat-o razna, zilele friguroase alternând cu cele calde. Iată ce alimente să consumați pentru a ține bolile la distanță. Imunitatea de primăvară e foarte importantă.

Despre imunitatea de primăvară. Perioada de tranziție a vremii este cea mai periculoasă pentru organism, de aceea trebuie să aveți grijă de imunitate. Iată cinci alimente care pot face minuni.

Sezonul de iarnă se încheie ușor-ușor, iar debutul primăverii aduce o mare ușurare. Dar această perioadă este și favorabilă alergiilor și bolilor respiratorii. Temperatura fluctuantă oferă mediul ideal pentru ca virușii respiratori să se dezvolte, iar cazurile de răceală, tuse, astm, infecții virale sunt în creștere.

Nu doar garderoba, ci și dieta necesită o schimbare de look primăvara, având în vedere că este o componentă importantă a unui stil de viață sănătos. Pentru a vă hrăni organismul, a vă fortifica imunitatea și a vă feri de bolile de sezon, aceste cinci alimente nu trebuie să vă lipsească din farfurie. 4

Concentrați-vă pe consumul de legume verzi

Oricine e tentat să se răsfețe cu tot felul de mâncăruri, dar specialiștii spun că e important să vă concentrați mai ales pe consumul de legume verzi, fructe de sezon, să vă hidratați bine și să adăugați condimente precum usturoiul și ghimbirul. „Odată cu venirea primăverii, corpul nostru are nevoie de ajustări în consecință.

Pentru a ne hrăni corpul, a ne fortifica imunitatea și a ne feri de bolile de sezon, trebuie să avem în vedere aceste cinci alimente. Ele vor acționa ca aliați ai bunăstării dumneavoastră cu nutrienții și aromele lor puternice”, susține nutriționistul Nupuur Patil.

Nici o zi fără frunze verzi

Bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza kale și salata, sunt esențiale pentru întărirea imunității. Potrivit unui studiu publicat în Nutrition Reviews, legumele cu frunze verzi sunt bogate în nitrat alimentar, un compus organic cu proprietăți antiinflamatorii care poate ajuta la reglarea sistemului imunitar.

imunitatea de primavara
Stimulatori ai imunității de primăvară

Portocale, lămâi și grapefruit

Consumul de fructe de sezon vă poate ajuta să vă mențineți sănătoși și fără boli în timpul tranziției meteorologice. Portocalele, lămâile și grapefruit-ul adaugă dulceață papilelor noastre gustative și îmbunătățesc funcția imunitară, protejând împotriva infecțiilor.

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți

Fructele de pădure proaspete, respectiv afine, căpșuni și zmeură,  nu sunt doar suculente și delicioase, ci și pline de antioxidanți care ajută la combaterea stresului oxidativ și întăresc rezistența imunitară.

Întotdeauna ghimbir!

Condimentele pot juca un rol cheie în prevenirea infecțiilor și combaterea inflamațiilor. Îmbrățișați căldura picantă a ghimbirului, apreciat pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene, oferind beneficii de stimulare a imunității pentru a fortifica organismul împotriva afecțiunilor de sezon.

Usturoiul are proprietăți antimicrobiene

Valorificați puterea binefăcătoare a usturoiului, renumit pentru proprietățile sale antimicrobiene care luptă împotriva agenților patogeni și sprijină sănătatea imunitară. Cu aceste superalimente de primăvară vremea se poate schimba, organismul rămâne puternic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre