Simona Ionescu / Redactor Șef

Știrea momentului pentru internauți. TikTok se transformă total

Știrea momentului pentru internauți. TikTok se transformă total
TikTok  este rețeaua de socializare preferată de tot mai mulți oameni, tinerii mai ales o adoră. E rațiunea pentru care proprietarii rețelei caută mereu să o îmbunătățească și să o facă tot mai atractivă. Posibilități care până acum existau doar în rețelele Meta ( Instagram și Facebook) vor deveni posibile și pe TikTok.

Utilizatorii TikTok vor putea posta şi text, pe lângă filmări video şi imagini, anunţă compania. Asta după ce se vede succesul pe care îl înregistrează şi alte platforme, care pun mai mult accent pe acest format, pentru a încerca să profite de slăbiciunile Twitter, conform sursei citate.

Cum vor arăta postările cu text de pe TikTok

Pe TikTok, aceste postări cu text arată diferi. Ele nu au forma obişnuită celor de pe Twitter, Threads sau Facebook, ci folosesc designul formatului Stories. Conform internauților, noul instrument de pe TikTok, postările cu text, îl apropie îl face pe acesta, mai degrabă, un concurent pentru formatul Stories de pe Instagram.

La fel precum într-un Story obişnuit de Instagram, în noua posibilitate de postare disponibilă pe TikTok, cu video sau fotografie, aceasta poate avea diverse culori de fundal, formatări de text, muzică şi chiar stickere. Şi, tot la fel ca Story-urile obişnuite de Instagram, ceilalţi utilizatori pot interacţiona cu noile postări care conţin text făcând preluări, completări şi adăugând comentarii. Conform anunțului companiei, postările cu text de pe TikTok au o limită maximă de 1.000 de caractere.

Restricții pentru minori

La începutul anului, cea mai populară rețea de socializare în rândul tinerilor a decis să îi restricționeze pe aceștia, în sensul de a nu mai putea sta în rețea mai mult de o oră zilnic. După expirarea timpului, ecranul telefon ului se va bloca.

TikTok a decis să limiteze timpul de vizionare a ecranului pentru utilizatorii sub 18 ani la 60 de minute pe zi.  Aceștia vor fi invitați să introducă un cod de acces pentru a continua să se uite la ecran după ce limita este atinsă. Codul va fi dat de părinți sau de tutorii legali, iar acestora li se va permite să stabilească limite de timp pentru copiii lor pentru a limita timpul petrecut în fața ecranului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre