Alina Bica, fosta șefă DIICOT, fugită de mai mulți ani din țară, a fost arestată în luna iulie în Italia, în baza unui mandat european, emis de o instanță din România. O informație de ultimă oră a fost obținută de redacția evz.ro despre situația fostei șefe de la una dintre cele mai importante instituții ale statului.
Alina Bica nu va fi extrădată în România, a comunicat jurnaliștilor de la evz.ro o sursă bine informată din mediul juridic. O instanță din Italia a finalizat procesul de extrădare în România, iar fosta șefă a DIICOT poate rămâne liberă pe teritoriul Italiei.
La acest moment, Bica se afla în arest la domiciliu în Italia, în așteptarea extrădării în România. Ea s-a plâns judecătorilor italieni, încă din clipa în care a fost arestată, că justiția din țară nu a judecat-o corect și le-a transmis acestora că nu ar vrea să se întoarcă să își ispășească pedeapsa de patru ani aici.
Știrea despre arestarea produsă în Italia în luna iulie a.c. a fost dată de inspectorul șef al Poliției Române de atunci, chestorul-șef Liviu Vasilescu, care a anunțat că fosta șefă a Parchetului Antimafia, condamnată în România la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Interagro-Romgaz, pentru favorizarea făptuitorului, a fost arestată în Italia și se află în custodia polițiștilor italieni.
Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019, după ce instanța supremă i-a respins apelul, menținând condamnarea de 4 ani de închisoare.
Ea a fugit din țară înainte să fie condamnată, în vara anului 2018. Ulterior, în octombrie 2018, s-a aflat că a fugit în Costa Rica, unde a și stat o perioadă, inclusiv în penitenciarul din Costa Rica, alături de Elena Udrea, de unde a fost eliberată în decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători iar instanța supremă din România a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului, mai scrie evz.ro.
Brooklyn Beckham și-a necăjit mama. Iată cum și-a cerut scuze de la Victoria
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook