Simona Ionescu / Redactor Șef

Strănepoții Regelui Mihai I învață de mici o limbă străină. Părinții au decis

Strănepoții Regelui Mihai I învață de mici o limbă străină. Părinții au decis
Dacă trăia, i-ar fi fost drag să își vadă strănepoții mari deja, mergând la grădiniță. O fetiță și un băiat, care îi poartă prenumele. Ei sunt copiii nepotului căzut în dizgrație și căruia bunicul rege Mihai I al României i-a retras titlul.

Chiar dacă nu i se mai poate spune „alteță” și nici „prinț”, nepotul Regelui Mihai I duce o viață care nu diferă prea mult de cea a altor prinți moderni. După ce a făcut o fiică în afara căsătoriei, s-a așezat la casa lui, e însurat și are doi copii mici. Aceștia sunt strănepoții Regelui Mihai I și, după cum dezvăluie părinții lor, învață de mici o limbă străină.

Nicolae al României și soția sa, Alina, au doi copii de grădiniță: Maria de 4 ani, și Mihai de 2 (Instagram)

Începând de săptămâna aceasta ei merg la o grădiniță „particulară” din București, după cum se prezintă instituția pe rețelele sociale. Este o „grădiniță pentru copii fericiți & părinți mulțumiți” care garantează „drumul către o viată de succes a copilului”, putem citi pe site-ul acesteia.

Strănepoții Regelui Mihai I învață de mici o  limbă străină

Copiii care urmează cursurile aici învață din prima zi de cursuri limba germană. Nicolae al României și soția sa au ales să își dea și ei micuții aici, ca să învețe de mici această limbă străină ce le va deschide noi perspective în viață. Site-ul grădiniței e plin de recenzii încurajatoare.

La 2 ani, strănepotul Regelui Mihai I merge la grădiniță (Instagram)

Una din mame vorbește de performanțele atinse de fiul ei. „Băiețelul nostru după doi ani la această grădinița vorbește fluent germana, a trecut examenul de intrare la Goethe și a acumulat foarte multe cunoștințe. S-a simțit foarte bine aici!”, a scris mămica. Pesemne astfel de mențiuni i-au inspirat pe Nicolae și  Alina Maria în alegerea lor.

Nicolae al României s-a născut în Elveția. Tatăl lui a fost profesor

Nicolae al României, după cum se prezintă nepotul Regelui Mihai I în spațiul public și pe rețelele sociale,  a fost prinț cu „acte” doar cinci ani, iar lumea i se adresa cu „Alteță” în perioada respectivă. Nici acum nu e sigur că regele care, conform comunicării oficiale, l-a trecut în dizgrație, chiar a semnat documentul respectiv, deoarece lui nu i-a parvenit niciodată actul.  

În vârstă de 39 de ani, Principele Nicolae al României e fiul Principesei Elena, a doua cea mai mare fiică a Regelui Mihai I și a Reginei Ana. S-a născut în Elveția, tatăl său, pe care l-a pierdut de copil, fiind profesorul doctor Robin Medforth-Mills. A trăit în Elveția și a  avut viața unui copil obișnuit. Nicolae a mers la o școală normală, s-a jucat cu prietenii lui etc.

Nicolae al României și soția sa, Alina fac alegeri deștepte pentru copiii lor (Instagram)

A dus o viață așa de obișnuită, încât, după terminarea liceului s-a angajat și a lucrat ca și chelner, dar și într-un supermarket, ca să își strângă bani de călătorit în străinătate, căci dorea să vadă lumea. După ce a încheiat călătoriile, a mers la facultate, în Marea Britanie, el fiind susținut pe perioada școlarizării de mătușa sa, Margareta, Custodele Coroanei Române.

Bunicul i-a retras titlul regal

La împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de „Alteță Regală”. A venit în România tot grație Principesei Margareta, mătușa care l-a susținut financiar și în timpul studiilor din Marea Britanie. Aici a învățat limba română și a început să participe la activități publice ale Familiei Regale. De asemenea, s-a implicat și în acțiuni caritabile, activitate pe care o continuă și azi. Doar cinci ani i s-a spus „alteță”.

Printr-un document semnat de Regele Mihai I, bunicul său, la 1 august 2015 și intrat în vigoare de îndată, lui i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României. Neoficial, la mijloc ar fi fost apariția fiicei sale din afara unei relații oficiale. Nicolae al României susține că, oficial, el nu a primit actul semnat de bunicul său.

Cât de mari sunt copiii lui Nicolae al României

Nicolae al României și soția sa, Alina Maria (fostă Binder), au împreună doi copii. Primul născut este o fetiță, Maria-Alexandra, acum în vârstă de 4 ani. Al doilea copil e un băiețel, venit pe lume în 2022 și care a fost botezat cu prenumele străbunicului său, Mihai. Cei doi învață la o grădiniță privată din București, cu predare în limba germană. Aceasta este una din limbile oficiale în Elveția, țara natală a lui Nicolae al României.

Strănepoata Regelui Mihai I învață limba germană la grădinița unde, de anul acesta, i s-a alăturat și frățiorul (Instagram)

Nepotul Regelui Mihai mai are o fiică, Iris Anna, fetița născută din relația avută în trecut cu o fostă colaboratoare, Nicoleta Cîrjan. Aceasta e fetița de la care i s-a tras căderea în dizgrația regelui și a familiei regale. Prima strănepoată a Regelui Mihai s-a născut în 2016 și urmează acum cursurile Școlii Libere Waldorf Sophia din Brașov – orașul natal în care mama ei s-a întors definitiv înainte de a o naște, după ce un deceniu a trăit în București.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre