Simona Ionescu / Redactor Șef

Studiul despre care nu vor să se vorbească. Ce s-a întâmplat cu conceputul familiei tradiționale în ultimii 3 ani

Studiul despre care nu vor să se vorbească. Ce s-a întâmplat cu conceputul familiei tradiționale în ultimii 3 ani
Majoritatea copiilor născuți în Anglia și Țara Galilor în 2021 erau în afara căsătoriei, arată noile statistici. Situația e prima dată înregistrată după aproape 200 de ani.

În primul an al pandemiei oamenii nu s-au mai căsătorit, dar au făcut copii în Anglia și Țara Galilor. Și este prima dată după 1845, dar cifrele coincid cu starea de „lockdown” din perioada COVID-19, când nunțile și parteneriatele civile erau imposibile – și ilegale.  Ele arată, de asemenea, o creștere a născuților morți față de totalul din 2020.

Pentru prima dată de când au început înregistrările, mai mulți copii s-au născut în afara căsătoriei în Anglia și Țara Galilor în 2021, dezvăluie Sky News. Noile statistici dezvăluie că numărul născuți de mame care au fost necăsătorite sau nu într-un parteneriat civil a depășit numărul celor născuți de mame în astfel de relații.

Lockdown-ul a generat un număr mai mare de copii

Cu toate acestea, numărătoarea a coincis cu lockdown-ul COVID-19, când nunțile și ceremoniile de parteneriat civil nu erau permise. Au fost 624.828 de născuți vii înregistrate în Anglia și Țara Galilor în 2021, a declarat Office for National Statistics (ONS). Aceasta include 320.713 născuți vii  din femei care nu erau căsătorite sau în parteneriat civil atunci când au născut – 51,3% din total – față de 304.115 născuți vii din părinți căsătoriți sau în parteneriat civil.

Dr. James Tucker, șeful analizei sănătății la ONS, a spus că cifrele au urmat o „tendință pe termen lung de scădere a ratei căsătoriilor și creșterea numărului de cupluri care conviețuiesc, observată în ultimele decenii”.

Veste bună: a crescut rata fertilității

Cifrele arată, de asemenea, că rata fertilității a crescut pentru prima dată din 2012 – la 1,61 copii per femeie în 2021 de la 1,58 în 2020. Rata din 2021 a rămas sub cea din 2019. Cele 624.828 de nașteri vii înregistrate în 2021 au reprezentat o creștere cu 1,8% față de 2020.

Este prima creștere anuală a născuților vii din 2015, deși aceasta rămâne, totuși, sub numărul de nașteri înregistrate în 2019, mai arată sursa citată. Iar ultimul an „rămâne în concordanță” cu tendința pe termen lung de scădere a născuților vii încă de dinaintea pandemiei de coronavirus, a spus ONS.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre