Adam Surugiu este un preșcolar care deja știe ce vrea să se facă atunci când va fi mare. L-a inspirat tatăl său, nimeni altul decât internaționalul Florun Surugiu, un sportiv care face istorie în rugby.
Micul Adam a jucat sâmbătă și a marcat și primul său eseu cu balonul oval.
Florin Surugiu, jucător la Steaua, cu peste 90 de selecții la echipa națională a României e tare mândrul de fiul său care a disputat primul meci la echipa de mini-rugby, sub privirile mândre ale mamei sale, Alexandra. Tatăl său nu a putut asista pe viu la reușita fiului, pentru că la aceeași oră juca împreună cu Steaua la Năvodari (scor 97-3 pentru bucureșteni), în etapa a treia a Grupei B din Liga Națională.
Adam învață rugby și acasă, de la tatăl său
„Sunt foarte entuziasmată. Adam se joacă cu tatăl lui rugby în casă de la vârsta de doi ani și sunt mândră. Sincer, azi mi-au dat lacrimile. Pentru noi e un lucru mare, pentru alții care sunt mari poate e un lucru mic. Dar e un băiețel minunat și e foarte competitiv și seamănă mult cu tatăl lui. Am emoții, dar știu că el e foarte puternic și e rezistent la loviturile astea mici ale copilăriei, așa că sunt destul de liniștită. Am trecut ușor pragul acesta”, a declarat, pentru Sports Net, Alexandra Surugiu, soția internaționalului român Florin Surugiu.
View this post on Instagram
Cel mic e antrenat zilnic de tatăl său. „Avem noroc că vecinii nu prea sunt acasă, dar este o fire foarte, foarte activă. Florin de câte ori vine acasă primul lucru pe care îl aude este: <<Tati, ne jucăm rugby?>> <<Adam, am venit de la antrenament… Sunt puțin obosit>>. <<Da, tati, te las puțin, dar ne jucăm?>> Și cam asta se întâmplă în fiecare zi în casă”, a mai povestit mămica.
Florin Surugiu știe să facă cele mai mari surprize
Surpriza pe care i-a făcut-o puștiul său de grădiniță, înscriind primul său eseu la meciul de sâmbătă, e aproape la fel de mare ca aceea pe care Florin surugiu i-a făcut-o soției sale. Atunci ea nu îi era încă soție. Dar gestul său a făcut ocolul lumii.
S-a întâmplat acum aproape 7 ani. Pe gazonul stadionului Wembley, imediat după partida de rugby cu Irlanda, de la Cupa Mondială, Florin Surugiu a cerut-o pe Alexandra în căsătorie.
„A fost o zi specială pe care n-am s-o uit niciodată. A fost foarte emoționant momentul și uneori urmăresc filmările ca să retrăiesc acele emoții, pentru că au fost foarte speciale. Nu am mai fost pe Wembley și nu am mai fost deloc în Anglia de atunci. Îmi doresc să ajung din nou”, a mai spus Alexandra Surugiu, pentru sursa citată.
400 de mici rugbiști au jucat sâmbătă
Festivalul de rugby pentru copii „Rugby Academy – Adrian Corneliu ANDRONIC” desfășurat sâmbătă aceasta este parte din Etapa Campionatului Asociației Municipale de Rugby București. Evenimentul a strâns peste 400 de copii, de la 4 la 14 ani. Acesta a fost organizat împreună cu Federația Română de Rugby și Rugby Academy. Etapa a purtat numele fostului rugbyst Adrian Corneliu Andronic (n. 10 februarie 1939 – d. 23 august 2013), care a evoluat la RC Grivița, cu care a devenit campion național în 1956.
„Crește inima în noi în clipa în care vedem din nou Arcul de Triumf plin de copii. Sunt copii extrem de mici, care îmbrățișează balonul oval de la o vârstă fragedă. Chiar și băiatul meu are 4 ani și merge la antrenament. Suntem aici prezenți de fiecare dată, avem antrenamente regulate, pentru că mișcarea înseamnă sănătate, educație, viitor și o națiune bună din punct de vedere fizic și mental.
Avem acest turneu la care participă peste 400 de copii, la Cluj la fel, avem un turneu de copii și juniori, avem un turneu la Iași, un turneu feminin”, a spus, pentru Sports Net Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby. Acesta a mai spus că rugbyul este un sport care educă, un sport care te pregătește pentru viață: „Este un sport în care patriotismul, onoarea, dragostea, iubirea sunt valori pe care trebuie să le îmbrățișăm de fiecare dată. Rugbyul e viitorul unei țări”.
Sursa foto: Sports Net
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook