Simona Ionescu / Redactor Șef

Șuvița lui Băsescu sau Ochiul lui Petre Roman? Orice ați alege, vă veți linge pe degete – Rețete inedite

Șuvița lui Băsescu sau Ochiul lui Petre Roman? Orice ați alege, vă veți linge pe degete – Rețete inedite
Orice masă care se respectă se încheie cu cel mai bun desert. Ce spuneți de două rețete cu totul și cu totul speciale? Aveți de ales între două deserturi minunate ce poartă numele a doi politicieni celebri: șuvița lui Băsescu și ochiul lui Petre Roman.

Dulciurile se numără printre cele mai căutate și mai apreciate atât de gospodine cât și de gurmanzii care le savurează cu poftă.

Șuvița lui Băsescu

Pentru a realiza minunatul desert Șuvița lui Băsescu aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 borcan compot vişine, frișcă vegetală, 7 ouă, 14 linguri cu zahăr, 2 linguri cu ulei, 3 linguri cu cacao, 1 praf de copt, 8 linguri cu făină, 150 g nucă măcinată, 1 pachet cu unt, 1 pachet glazura de ciocolată.

Mod de preparare

Pentru început, pregătiți două foi din următoarele ingrediente: 3 ouă întregi, 6 linguri cu zahăr, 3 linguri cu apă, 2 linguri cu ulei, 2 linguri cu cacao, 1 praf de copt, 4 linguri cu făină. Apoi, se fac alte două foi din 4 albușuri, 8 linguri cu zahăr, 4 linguri cu făină şi 150 g nucă măcinată.

Pentru cremă aveți nevoie de 4 gălbenuşuri, 8 linguri cu zahăr, 1 lingură cu cacao (sau cafea ness) se fierb pe aburi. După ce s-a răcit compoziția, se amestecă foarte încet cu un pachet de unt frecat.

Cum se montează prăjitura

Prăjitura Șuvița lui Băsescu nu se montează oricum, ci după următoarea regulă: foaie maro, cremă maro+vişine, foaie cu nucă, frișcă, foaie cu nucă, cremă maro+vişine, foaie maro, iar deasupra se va așeza glazură de ciocolată. Cu siguranță, chiar și fostul președinte ar fi încântat dacă ar gusta dintr-un desert atât de delicios.

Ochii lui Petre Roman, un succes garantat

Primul pas în pregătirea acestei prăjituri este blatul de cacao, pentru realizarea căruia aveți nevoie de 8 ouă, 3 linguri cu cacao, 8 linguri cu zahăr, 8 linguri cu făină, 1 praf de copt, sare, 1 plic cu zahăr vanilat.

Mod de preparare

Separați ouăle, albușul bateți spumă cu un praf cu sare, apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat. Adăugați apoi gălbenușul, făina și praful de copt, cacao. Amestecați foarte bine de sus în jos. Puneți o hârtie de copt, turnați blatul și introduceți la cuptor pentru o jumătate de oră. Lăsați la răcit și tăiați în două.

Pentru a pregăti foile albe, aveți nevoie de: 8 ouă, 8 linguri cu făină, 8 linguri cu zahăr, 1 praf de copt, 1 zahăr vanilat, sare. Se prepară la fel ca blatul de cacao, doar că aluatul se va împărți în trei și se întinde pe foi de copt, care se pun să se coacă pe fundul tăvii. Vor ieși trei foi. Aveți grijă când scoateți foile din cuptor să le răsturnați pe un prosop ud și rulați asemenea unei rulade.

Cum se prepară crema de vanilie

Ca să obțineți crema de vanilie aveți nevoie de 0.7 l lapte, 7 linguri cu zahăr, 3 pliculețe cu zahăr vanilat, 7 linguri cu făină, 5 ouă, sare, 200 g unt. Puneți laptele pe foc, dar opriți o cană. Adăugați zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute şi amestecați mereu să nu se prindă.

În cana cu lapte oprită adăugați făina, dar amestestecați bine ca să nu facă nici un fel de cocoloașe și turnați peste compoziția de mai sus. Amestecați bine. La final trebuie să arate ca o smântână groasă. Puneți la răcit, adăugați untul, mixați foarte bine și dați la frigider.

Cum se prepară crema de cacao

Ingredientele necesare sunt 0.3 l lapte, 3 linguri cu zahăr, 3 linguri cu făină, sare, 400 g Nutella, 1 esență de rom, 1 plic cu zahăr vanilat, 100 g unt. Se prepare la fel ca și crema de vanilie, dar după ce se răcește se adaugă romul, Nutella și untul și se pune la rece.

Cum asamblați prăjitura

Prima foaie este cea de blat de cacao. Se pune apoi un strat cu cremă de vanilie. Se umple foile cu cremă de cacao şi se rulează strâns. Ruladele se așează pe blatul de cacao uns cu cremă de vanilie, pe lungime, una lângă alta.

Restul de cremă se va așeza peste rulade și cealaltă bucată de blat de cacao. Faceți o glazură de ciocolată din 100 g ciocolată și două linguri cu ulei, topită la bain marie. Lăsați la răcit și turnați peste prăjitură. Puneți confetti de ciocolată și dați la rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre