Simona Ionescu / Redactor Șef

Tatăl drogatului Vlad Pascu are chef de glume: „Știți ce am fost înainte de a fi milionar?”. Mama a obținut eliberarea din arest

Tatăl drogatului Vlad Pascu are chef de glume: „Știți ce am fost înainte de a fi milionar?”. Mama a obținut eliberarea din arest
Săptămâna trecută, Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a comis accidental mortal de la 2 Mai din luna august, dar și părinții lui au fost trimiși în judecată într-un dosar legat de trafic de droguri, posesie de arme și muniție, respectiv infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

După ce, săptămâni la rând, a evitat presa cât de mult a putut, tatăl lui Vlad Pascu, tânărul care a făcut accidental de la 2 Mai, a decis să vorbească și e pus pe glume. Așa cum știți, accidentul de la 2 Mai s-a încheiat cu moartea a doi tineri și cu rănirea altora. Șoferul, care s-a stabilit ulterior, era sub influența drogurilor în momentul comiterii accidentului, rula cu peste 100 km/ h și a părăsit locul accidentului, fără să acorde prim ajutor sau măcar să sune la 112 și să solicite o ambulanță.

Mihai Pascu, tatăl șoferului a fost singurul care a fost plasat sub control judiciar, în timp ce mama tânărului, și acesta, au fost arestați preventiv. Luni, bărbatul a făcut primele declarații în legătură cu accidentul cumplit comis de fiul său.

Tatăl drogatului Vlad Pascu are chef de glume

Întrebat dacă fiul său a ajuns să folosească drogurile deoarece provine dintr-o familie cu mulți bani, Mihai Pascu a fost ironic, spunând că avea și mai mulți. Și a insistat că fiul său nu primea așa de mulți bani pe cât se vehiculează.

„Vlad nu a avut bani la dispoziție, toată lumea vehiculează o chestie greșită, dar el nu a avut bani mulți pe mână. O să fac o glumă: știți ce am fost înainte de a fi milionar? Am fost miliardar!”, a declarat Mihai Pascu. Acesta se plânge că nu și-a mai văzut fiul de două luni și că acest lucru este foarte greu de suportat. De asemenea, el le-a vorbit ziariștilor despre faptul că situația actuală juridică a familiei „e un dezastru pentru noi”.

Tatăl șoferului drogat susține că acesta „nu a avut bani mulți pe mână”, tânărul în schimb se lăuda cu cash-ul pe rețelele sociale

Mihai Pascu: „Am 3 copii și înțeleg ce înseamnă această tragedie”

Referitor la dramele din familiile în care au fost uciși doi tineri în urma accidentului comis de fiul său, Mihai Pascu susține că e conștient de tragedia prin care trec aceștia, dar că nu poate schimba nimic. „Am 3 copii și înțeleg ce înseamnă această tragedie. Copilul meu a greșit, a greșit foarte mult”, a mai spus Mihai Pascu.

Mihai Pascu este trimis în judecată pentru că a încălcat regimul armelor și munițiilor. În timpul perchezițiilor în dosarul „Hidra”, procurorii DIICOT au descoperit în casa acestuia muniții pentru care nu deținea documente legale. Scuza bărbatului este că ținea munițiile în seif, securizate și că uitase de acestea, la fel cum ar fi uitat și de reînnoirea permisului de port-armă la expirarea termenului de 5 ani.

Vlad semnat acord de recunoaștere, mama a obținut eliberarea din arest

După ce a stat în arest preventiv până acum, judecătorii au decis, luni să o elibereze pe Miruna Pascu, mama lui Vlad, tânărul care a produs accidentul mortal din 2 Mai. Magistrații au dispus măsura controlului judiciar în cazul femeii care fusese arestată preventiv și trimisă în judecată pentru că a încercat să influențeze martorii din dosarul fiului său. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată de DIICOT.

Pe de altă parte, Vlad Pascu a semnat în fața procurorilor DIICOT o declarație de recunoaștere, detaliind felul în care se derulau întâlnirile în care el și prietenii săi, dealeri de droguri, consumau substanțe interzise.

Miruna Pascu, mama șoferului care a comis accidentul de la 2 Mai a scăpat de arest. Ea e trimisă în judecată pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției

Joi, procurorul acestui caz a stabilit „disjungerea cauzei față de infracțiunile prevăzute de art.2 alin.1,2 din Legea 143/2000,cu apl.art.13 alin.1 lit.c din Legea 143/2000, art.38 alin.1 C.P., în săvârșirea cărora au fost implicate mai multe persoane încă neidentificate, urmând ca cercetările față de aceste persoane să fie continuate în dosarul nou format”.

Este vorba de articolul care pedepsește „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi” și „dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi”.

Sursa foto: Instagram, arhiva

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre