Simona Ionescu / Redactor Șef

Taylor Swift e prima femeie care reușește asta. A atins succesul lui Michael Jackson și e de neoprit

Taylor Swift e prima femeie care reușește asta. A atins succesul lui Michael Jackson și e de neoprit
Deja l-a depășit pe Michael Jackson, regele muzicii pop, în multe recorduri deținute de acesta. Tocmai a devenit prima artistă femeie care depășește 91 de milioane de streamuri pe Spotify, lunar.

Dacă Michael Jackson este regele muzicii pop, atunci Taylor Swift este categoric noua regină a muzicii pop, pentru că tocmai a depășit recordurile de vânzări ale acestuia. Music Week a anunțat că Swift a vândut 22,4 milioane de unități echivalente cu un album pe toate platformele în 2022. Acest lucru bate recordul lui Jackson pentru cel mai mare an de vânzări al unui artist din acest secol. El a vândut „doar” 21 de milioane de unități în 2009, după decesul său.

Taylor Swift este cea mai ascultată artistă pe Spotify

O mare parte din succesul lui Swift poate fi atribuit albumului său record Midnights, care a vândut șase milioane de unități echivalente la nivel mondial în cele două luni de când a fost lansat. Trebuie spus că albumul a cunoscut un succes instantaneu la lansare și a doborât recorduri de streaming și de vânzări. Nu numai că a vândut 1,5 milioane de unități în Statele Unite în prima săptămână, dar a devenit primul album care a ocupat întregul top 10 al topului Billboard Hot 100.

Record după record

Taylor Swift tocmai a făcut istorie deborând un nou record, ea devenind prima artistă femeie care depășește 91 de milioane de steamuri lunar. Frumoasa artistă e practic la apogeul carierei sale. Ea a captivat publicul din toată țara cu spectacolele sale incredibile din turneul Eras, lăsând o impresie de durată asupra milioanelor de fani.

Tailor Swift s-a lansat la numai 13 ani

Cu aproape două decenii în industrie, Taylor Swift a atras pentru prima dată atenția cu muzica ei în 2003, când avea doar 13 ani. În 2004, ea a semnat un contract cu o casă de producție și, cu o oarecare asistență, și-a lansat albumul de debut omonim, sub Big Machine Records, în 2006.

Artista s-a lansat în muzică la 13 ani și a câștigat 12 premii Grammy

De atunci, nu s-a mai oprit măreția ei artistică, deoarece ea a obținut în mod constant locrui fruntașe în topuri. Talentul ei incredibil tocmai fusese descătușat, ceea ce i-a adus numeroase premii, inclusiv 12 Grammy.

Viața amoroasă a vedetei îi ține fanii „în priză”

Deși Taylor Swift a făcut furori în titluri de ceva timp, în special odată cu începerea foarte așteptatului ei turneu Eras, anul acesta a adus vești despre despărțirea ei de Joe Alwyn după o relație de șase ani. În plus, zvonurile ei de dragoste cu Matty Healy a stârnit o atenție considerabilă, ducând la reacții din cauza trecutului cântăreței britanice. Mai mult, au apărut articole despre Taylor că a avut o întâlnire intimă cu Diljit Dosanjh, alimentând și mai mult frenezia media din jurul vieții ei personale.

Ultimul concert a depășit recordul de audiență în rânduș publicului

Dar, în mijlocul eforturilor și controverselor ei romantice, Taylor Swift a atins recent o piatră de hotar extraordinară, devenind prima femeie care depășește 91 de milioane de ascultători lunari pe Spotify.

Record de public la un concert

Dar Swift a mai depășit un record. Concertul lui Taylor Swift din weekend, de la Pittsburgh a atras un alt record.  Un număr de 73.117 de fani s-au adunat la concert de sâmbătă și au ajutat-o pe Swift să atingă o piatră de hotar impresionantă, cântăreața „Bad Blood” strângând cea mai mare prezență la orice eveniment din istoria Stadionului Acrisure. Deținătorul recordului anterior a fost Garth Brooks, care a atras o mulțime de 72.887 în 2019, conform Pittsburgh Post-Gazette.

Influența lui Taylor Swift și talentul nestăpânit continuă să captiveze lumea muzicii, solidificându-i statutul de figură iconică în industrie și deschizând calea pentru generațiile viitoare de artiste de sex feminin să-i calce pe urme.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre