Simona Ionescu / Redactor Șef

Tehnica cea mai potrivită pentru un păr de reclame: balayage sau foilyage

Tehnica cea mai potrivită pentru un păr de reclame: balayage sau foilyage
Dacă de ani buni doamnele și domnișoarele iubesc tehnica balayage, de ceva timp în urmă specialiștii recomandă ceva și mai și: foilyage! Iată tot ce trebuie să știți pentru această primăvară.

Potrivit stiliștilor, foilyage este noua adaptare a tehnicii de balayage. Această tehnică oferă strălucire supremă cu aspect natural și e tot ce aveți nevoie pentru un look perfect de primăvară/vară.

Este posibil să fi auzit de termenul de păr foilyage, dar ce este și cum se deosebește de balayage? Și, cel mai important, ce tehnică va obține cele mai bune rezultate? Care este diferența între cele două?

Ce înseamnă foilyage

Balayage presupune să se treacă iluminatorul pe mijlocul și pe vârfurile părului pentru a crea acel aspect frumos pe care îl cunosc și îl iubesc toate femeile. Foilyage implică aceeași metodă de „măturare”, dar secțiunile de păr sunt înfășurate în folie în loc să fie lăsate să se usuce liber, la aer.

Tehnica foilyage, pentru o primăvară perfectă

Atunci când decolorantul este aplicat și lăsat pe păr, acesta descompune și elimină pigmentul din păr pentru a dezvălui o nuanță mai deschisă. Cu toate acestea, decolorantul devine mai puțin activ pe măsură ce începe să se usuce. Prin urmare, această nouă tehnică este capabilă să deschidă nuanța părului într-o singură ședință. Și să obțineți nuanțe de blond platinat cu o deteriorare minimă sau deloc a părului.

Ce este balayage

Originar din Franța, termenul balayage provine din cuvântul francez „balayer”, care se traduce prin „a mătura”. Adică exact ceea ce presupune un balayage: crearea unui gradient fără cusur de la rădăcină până la vârfuri. Spre deosebire de reflexii sau foilyage, nu sunt implicate folii în cazul unui balayage, astfel încât rezultatele extraordinare depind de măiestria stilistului.

Balayage, tehnica iubită de toate doamnele și domnișoarele

Care tehnică e cea mai potrivită

Stilistul le va sfătui pe doamne cu privire la cea mai potrivită metodă, prin simpla evaluare a părului. Dacă aveți părul foarte închis la culoare sau v-ați vopsit anterior, atunci așteptați-vă ca stilistul să vă sugereze un foilyage. De asemenea, dacă vă plac vârfurile foarte deschise sau vă place aspectul mai „evidențiat”, un foilyage e tot ce aveți nevoie. Balayage tinde să arate mai natural, deoarece rădăcinile și vârfurile nu vor fi drastic diferite.

Sursă foto: www.lashmelily.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre